Çok Şeker Tüketimi Kırışıklığı Arttırıyor! İşte Detaylar...

Çok Şeker Tüketimi Kırışıklığı Arttırıyor! İşte Detaylar...
Diyetisyen Cemre Balkan'a göre, aşırı şeker tüketimi kollejen ve elastin proteinlerine zarar vererek ciltte kırışıklık ve sarkmalara yol açıyor.

Günümüzde birçok kişinin vazgeçilmezi olan şeker, sağlık üzerinde pek çok olumsuz etkiye sahip. Diyetisyen Cemre Balkan'ın açıklamalarına göre, aşırı şeker tüketimi sadece iç organlarımızı değil, cilt sağlığımızı da olumsuz etkiliyor.

Ciltte Kırışıklık ve Sarkmalara Yol Açıyor

Balkan'a göre, şeker tüketimi cildin iki önemli yapısını oluşturan kollejen ve elastin proteinlerine zarar veriyor. Bu durum, ciltte kırışıklık, sarkma ve yüzey bozulmalarına neden olabiliyor. Ayrıca, şekerin insülin seviyelerinde ani yükselişe sebep olması, akne problemlerini de tetikleyebilir.

Günlük Şeker Tüketimi Limiti

Şekerden gelen enerjinin günlük enerji ihtiyacının yüzde 10'unu geçmemesi, hatta ideali yüzde 5'in altında olması gerektiğini vurgulayan Balkan, bu konuda dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor. Fazla tüketilen işlenmiş şeker, vücutta yağ olarak birikerek sağlık sorunlarına yol açıyor.

Obezite, Diyabet ve Kalp Hastalıklarına Davetiye Çıkarıyor

Aşırı şeker tüketimi, bel ve göbek yağlarının artmasına, bunun yanı sıra obezite, diyabet ve kalp hastalıklarına davetiye çıkarıyor. Balkan, bu sağlık sorunlarının yanı sıra mutsuzluk ve mide rahatsızlıkları gibi problemlerin de şeker tüketimiyle bağlantılı olabileceğini ifade ediyor.

Sağlıklı Beslenme Önerileri

Diyetisyen Cemre Balkan, günlük meyve tüketiminin doğal şeker alımı için yeterli olduğunu belirtiyor. İşlenmiş şeker yerine doğal şeker kaynaklarına yönelmek, hem iç organlarımızın hem de cildimizin sağlığını korumak adına önemli bir adım olabilir. Sağlıklı bir beslenme düzeni, cilt sağlığını korumak ve genel sağlık durumumuzu iyileştirmek için kritik öneme sahiptir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.