O Ünlü Sucuk Markasını Alanlar Dikkat! Enfeksiyon Tespit Edildi! Marketlerden Toplatılıyor!

O Ünlü Sucuk Markasını Alanlar Dikkat! Enfeksiyon Tespit Edildi! Marketlerden Toplatılıyor!
Türkiye'nin ünlü et üreticisi markanın sucuklarında E. Coli bakterisi tespit edildi. Ürünler Almanya'da marketlerden toplatılmaya başlandı.

Türkiye'nin önde gelen et üreticisi firmalarından birinin sucuk ürünlerinde tehlikeli E. Coli bakterisi tespit edildiği ortaya çıktı. Almanya'da marketlerde başlatılan geri toplatma işlemi, Türk et üreticisinin imajını zedeledi.

Artı49'da yer alan habere göre, son zamanlarda artan geri çağırma vakalarına bir yenisi daha eklendi. Söz konusu Türk et üreticisi, enfekte sucukları piyasadan çekme kararı aldı. Yayla Sucuk markasına ait 200g, 80g ve 250g ağırlığındaki, 10865984, 10855916 seri numaralarına sahip ürünler, 14.01.2024, 23.02.2024 ve 01.03.2024 son kullanma tarihleriyle geri çağrıldı.

Tespit edilen E. Coli bakterisi, genellikle bağırsaklarda bulunan ve idrar yolu enfeksiyonuna neden olabilen bir tür. Bu bakteri, rektumdan yukarıya doğru ilerleyerek idrar yoluna ulaşıp enfeksiyon oluşturabilir.

Ürünü satın alan müşterilere, fiş ibraz etmeksizin ücret iadeleri yapılabileceği belirtildi. Bu durum, gıda güvenliği ve sağlık açısından ciddi endişelere yol açarken, söz konusu firmanın ve Türk gıda sektörünün itibarı üzerinde olumsuz etkiler yaratıyor. Gıda güvenliği konusundaki sıkı denetimler ve tüketici sağlığının korunması, bu tür olayların önlenmesinde büyük önem taşıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.