Ankara’da İlk Deneyap ve Bilim Pursaklar Atölyesi Pursaklar’da

Ankara’da İlk Deneyap ve Bilim Pursaklar Atölyesi Pursaklar’da
Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, 2022 yılında tüm yatırımını belediyenin kendi öz kaynaklarından harcayarak hayata geçirilen Bilim Pursaklar Atölyeleri ve Deneyap Atölyesini ilçeye kazandırdı.

Pursaklar Belediyesi, 2019 yılında T3 Vakfı ile görüşmelere başlayarak Teknoloji atölyeleri ile gençleri geleceğe hazırlamak adına 2022 yılında Ankara’da bir ilke imza atarak Deneyap ve Bilim Pursaklar Atölyelerini hizmete açtı.

‘‘Son 2 yılda atölyelerimize gelen çocuklarımızın öğrenme istekleri ve ortaya koydukları projeler yarınların güçlü Türkiye’si için büyük umutlar veriyor’’

Geleceğe damga vuracak projelere imza atacak olan gençlerin ve çocukların Pursaklar’da yetişmeye başladığını belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin; ‘‘‘İlçemiz sınırları içerisindeki çocuklarımızı ve gençlerimizi, bilim ve teknolojiye yönlendirmek adına 2022 yılında Deneyap ve Bilim Pursaklar Atölyeleri’ni ilçemize kazandırdık. Pursaklar'daki öğrencilere değil aynı zamanda Ankara'daki tüm öğrencilere hizmet veriyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzaladığımız protokol çerçevesinde okullarımızdaki tüm öğrencileri taşıma sistemi ile buraya getirerek bilgilendirmelerde bulunarak atölyelerimizi tanıtıyoruz. Son 2 yılda atölyelerimize gelen çocuklarımızın öğrenme istekleri ve ortaya koydukları projeler yarınların güçlü Türkiye’si için büyük umutlar veriyor. İnşallah yarınlara ışık tutacak olan kişiler Pursaklar’da yetişecek’’ dedi.

Bugüne kadar başvuru yaparak 38.031 kişi özel okul ve 53.731 kişi devlet okullarından olmak üzere toplam 119,194 öğrenci, Astronomi, Havacılık ve Uzay Atölyesi, Doğa Bilimleri Atölyesi, Girişim Atölyesi, Matematik Atölyesi, Tasarım Atölyesi ve Teknoloji Atölyelerinde eğitim aldı.

Deneyap Atölyesi’nde T3 Vakfı tarafından yapılan sınavda başarılı olan 80 öğrencinin 2.yıl eğitimi devam etmektedir. Burada eğitimini tamamlayan öğrenciler, TEKNOFEST projelerinde yer alarak, 16 takım 11 farklı alanda toplam 28 proje ile TEKNOFEST’e başvuru yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.