İşverenin Zor Anları: 42 Bin Lira Maaş, Sigorta ve Daha Fazlasına Rağmen Eleman Bulamama Sıkıntısı! İşte Detaylar...

İşverenin Zor Anları: 42 Bin Lira Maaş, Sigorta ve Daha Fazlasına Rağmen Eleman Bulamama Sıkıntısı! İşte Detaylar...
Sivas'ın Şarkışla ilçesinde, aile çobanı olarak çalışacak kişilere yönelik sunulan 42 bin lira maaş, sigorta, dayalı döşeli ev ve karavan gibi imkanlara rağmen eleman bulunamıyor.

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde hayvancılık sektöründe girişimde bulunan Niyazi Mit, koyun yetiştiriciliği alanında çalışacak aile çobanı bulmakta zorluk çekiyor. Sunulan şartlar arasında 42 bin lira maaş, sigorta, dayalı döşeli ev ve karavan gibi cazip imkanlar olmasına rağmen, Mit bu pozisyon için uygun aday bulamamaktan şikayetçi.

Mit, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, tarım ve hayvancılık sektöründe çalışacak nitelikli iş gücünün azalmasının endüstriyelleşme ve şehirleşme eğilimi nedeniyle yaşandığını belirtti. Geleneksel mesleklerden biri olan çobanlığın, özellikle genç nesiller arasında tercih edilmediğini vurguladı.

Aile çobanı arayışı sürecinde sosyal medyadan ilan veren Mit, "Günümüzde sahada tarımla uğraşan insanların sayısı giderek azalıyor. Endüstriyelleşmeye giden bu işte artık insan bulmak çok zor hale geldi. Biz de iş arkadaşları arıyoruz. Çobanlık deyince insanlar küçümsenecek bir durummuş gibi görüyor ama aslında kutsal mesleklerden biri. Çünkü ülkemizde üretim olmazsa hiçbir zincir ilerlemez," diyerek çobanlığın önemine dikkat çekti.

Sunulan imkanlar arasında, koyunla ilgilenecek kişiye 25 bin lira maaş, sigorta, yeme içme, giyim gibi masrafların yanı sıra eşine asgari ücret ve sigorta, ayrıca ailenin çocuklarının eğitim masrafları dâhil yaşamsal tüm ihtiyaçların karşılanması bulunuyor. Buna ek olarak, barınma için kaloriferli sıfır daire ve yaz aylarında kullanılmak üzere güneş paneli olan, duşu ve yatağı içerisinde olan bir karavan sunuluyor.

Mit'in bu cömert teklifine rağmen uygun bir aday bulunamaması, tarımsal sektörde yaşanan iş gücü sorununu ve şehir yaşamına olan özlemin arttığını gözler önüne seriyor. Mit, çobanlık mesleğinin ön yargılar nedeniyle küçümsenmemesi gerektiğini, çünkü bu mesleğin ülkenin üretim zincirinde kritik bir rol oynadığını vurguluyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum