Türkiye'de Yeni 200 ve 50 TL Banknotlar Tedavüle Sürüldü: İmzalarda Değişikliğe Gidiliyor...

Türkiye'de Yeni 200 ve 50 TL Banknotlar Tedavüle Sürüldü: İmzalarda Değişikliğe Gidiliyor...
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, E9 Emisyon Grubu'nun yeni tertip 200 ve 50 TL banknotlarını tedavüle çıkardı. Yeni banknotlarda sadece imzalar güncellendi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 5 Nisan 2024 tarihinde yaptığı duyuru ile 1211 sayılı Kanun'un verdiği yetkiye dayanarak E9 Emisyon Grubu VIII. tertip 200 TL ve VII. tertip 50 TL banknotların tedavüle çıkarıldığını bildirdi. Bu yeni tertip banknotlar, sadece imzalarda yaşanan değişikliklerle önceki tertiplerden ayrılıyor.

Halen dolaşımda olan E9 Emisyon Grubu banknotlara kıyasla, VIII. tertip 200 TL banknotlarda Başkan Dr. Fatih Karahan ile birlikte Başkan Yardımcısı Dr. Osman Cevdet Akçay'ın imzaları bulunuyor. Önceki Başkan Dr. Hafize Gaye Erkan döneminde basılan VII. tertip 50 TL banknotlarda ise Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hatice Karahan ve Erkan'ın imzaları yer alıyor.

TCMB'nin açıklamasına göre, yeni banknotlar, imzalar dışında, boyut, ön ve arka yüz kompozisyonu ile genel nitelik ve görünüşleri açısından önceki tertiplerle tamamen aynı özellikleri taşıyor. Bu yeni tertip banknotlar, mevcut banknotlarla birlikte dolaşıma sunuluyor. Bu adım, banknotların güvenliğini ve güncelliğini koruma amacı taşıyor. Özellikle imzaların güncellenmesi, TCMB yönetimindeki değişiklikleri yansıtıyor ve kurumun şeffaflığını artırıyor.

Bu gelişme, Türkiye'nin finansal sistemindeki istikrarı ve güveni koruma çabalarının bir parçası olarak görülüyor. Kullanıcılar, yeni ve eski tertip banknotları sorunsuz bir şekilde kullanmaya devam edebilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.