Türkiye'de ATM'lerde Yeni Dönem Başlıyor: Bayramdan Sonra Uygulanacak!

Türkiye'de ATM'lerde Yeni Dönem Başlıyor: Bayramdan Sonra Uygulanacak!
Bankalar, ATM'lerde yeni bir döneme geçiş yapıyor. 10 ve 20 TL'lik banknotların yerine 200 TL'lik banknotları kullanacak olan ATM'ler, bayramdan sonra 81 ilde uygulanacak. İşte detaylar...

Türkiye'de bankaların ATM'lerinde yeni bir döneme geçiş yapılacağı duyuruldu. Bu değişiklik bayramdan sonra 81 ilde uygulanacak ve ATM'lerdeki 10 ve 20 TL'lik banknotlar yerine artık 200 TL'lik banknotlar kullanılacak.

Ülkenin içinde bulunduğu yüksek enflasyon ve artan döviz kurları nedeniyle Türk Lirası'nın değerindeki düşüş, özellikle büyük değerlere sahip banknotların gerekliliğini ortaya çıkardı. Bu durum, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yeni basılan banknotların büyük çoğunluğunu 200 TL'lik banknotlar olarak basmasına yol açtı.

Bankalar da mevcut ATM'lerdeki slotların yetersizliğinden dolayı, 10 ve 20 TL'lik banknotlar için ayrılan bölmeleri 200 TL'lik banknotların kullanımına dönüştürmeye başladılar.

Ziraat Bankası'nın eski Genel Müdürü Şenol Babuşçu'nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, bankalar artık ATM'lere 200, 100 ve 50 TL'lik banknotları yerleştiriyorlar. Ancak, 20, 10 ve 5 TL'lik banknotlar için yer ayrılmıyor.

Çoğu banka, ATM aracılığıyla yapılan para yatırma ve çekme işlemlerinde 10 ve 20 TL'lik banknotların kullanımını durdurdu ve bu paralar için ayrılan slotlara 200 TL'lik banknotları ekledi. Bu uygulamanın, bayram sonrasında Türkiye genelinde tüm ATM'lerde geçerli olması bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.