Çıplak Resimlere Artık Son! Instagram, Çıplak Fotoğraf Gönderimini Engelleme Özelliğini Test Ediyor!

Çıplak Resimlere Artık Son! Instagram, Çıplak Fotoğraf Gönderimini Engelleme Özelliğini Test Ediyor!
Instagram, kullanıcıları cinsel dolandırıcılık ve görsel istismardan korumak için çıplak fotoğrafları otomatik olarak bulanıklaştıracak yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.

Instagram, kullanıcılarının güvenliğini artırmak adına önemli bir adım atıyor. Sosyal medya devi, direkt mesajlar aracılığıyla yapılan çıplak fotoğraf paylaşımlarını engellemeyi amaçlayan yeni bir özelliği test etmeye başladığını duyurdu. Bu özellik, özellikle genç kullanıcıları hedef alan cinsel dolandırıcıların etkisini azaltmayı hedefliyor.

Son dönemlerde artan cinsel şantaj (sextortion) vakalarına bir yanıt olarak geliştirilen bu teknoloji, kullanıcılara gelen müstehcen görüntüleri otomatik olarak bulanık hale getirecek. İstenmeyen çıplaklık içeren görüntüler, bir uyarı mesajı ile birlikte bulanık olarak kullanıcılara sunulacak, böylece kullanıcılar gerektiğinde görüntüyü netleştirebilecek ya da ilgili kişiyi engelleyip şikayet edebilecekler.

Instagram tarafından yapılan açıklamaya göre, bu özellik 18 yaş altı tüm kullanıcılar için varsayılan olarak etkinleştirilecek. Yetişkin kullanıcılar ise bu özelliği etkinleştirmeleri konusunda bir bildirim alacaklar. Ayrıca, hassas içerik gönderme konusunda kullanıcıları uyaracak ve gönderimlerini geri alma şansı tanıyacak bir mesaj da görüntülenecek.

Meta'nın sahibi olduğu Instagram, bu özelliği sadece kendi platformunda sunmayı planlıyor; Facebook ve WhatsApp gibi diğer platformlar için ise henüz bir duyuru yapılmadı. Instagram ayrıca, cinsel şantaj uygulaması potansiyeli taşıyan hesapları tespit etmek için yeni bir teknoloji geliştirdiğini ve bu hesapların 18 yaş altı kullanıcıların profillerine erişimini kısıtlayacağını da bildirdi. Bu yeni güvenlik önlemleri, kullanıcıların sosyal medyada daha güvenli bir deneyim yaşamalarını sağlamayı amaçlıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.