"Kurt Adam" olarak Doğan Çocuğun Hikayesi Şaşkınlık Yarattı! Meğer annesi hamileyken kedi yemiş!

"Kurt Adam" olarak Doğan Çocuğun Hikayesi Şaşkınlık Yarattı! Meğer annesi hamileyken kedi yemiş!
Filipinler'deki iki yaşındaki Jaren, nadir görülen "Kurt Adam Sendromu" ile doğdu. Annesinin "hamileyken kedi yediği için lanetlendiğine" dair açıklaması büyük ilgi çekti.

Filipinler'in Apayao bölgesinde yaşayan Alma Gamongan'ın oğlu Jaren, tüm vücudunu kaplayan yoğun siyah tüylerle dünyaya gelerek nadir tıbbi bir durum olan hipertrikoz (Kurt Adam Sendromu) taşıyor. Jaren'in bu durumu, dünya çapında Orta Çağ'dan bu yana yalnızca 50 vakanın bildirildiği bir rahatsızlık.

Jaren'in annesi Alma, oğlunun bu durumunun, hamileyken yediği vahşi bir kediye bağlı bir lanetin sonucu olduğuna inanıyor. Bu batıl inanç, çevresindekiler tarafından da destekleniyor. Ancak doktorlar, Jaren'in hipertrikozun genetik ve son derece nadir bir rahatsızlık olduğunu belirtiyorlar.

4

Alma, Jaren'in okula başlama zamanı geldiğinde, farklı görünümü nedeniyle zorbalığa maruz kalmasından endişe ediyor. Başlangıçta oğlunun durumundan kendisini sorumlu tutan Alma, doktorların açıklamalarıyla rahatladığını ifade ediyor. Tüylerin kesilmesinin ardından daha da gür çıktığını gözlemleyen aile, bu yöntemden vazgeçmiş durumda.

2

Jaren'in hikayesi, tıp dünyasında nadir görülen bir vakayı ve toplumda batıl inançların etkilerini gözler önüne seriyor, aynı zamanda farklılıklara karşı toplumsal algıların yarattığı zorlukları da vurguluyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.