Georgia Meacham 12 Yıllık Sırrını Açıkladı: “Engelimi Kucaklamaya Hazırım”

Georgia Meacham 12 Yıllık Sırrını Açıkladı: “Engelimi Kucaklamaya Hazırım”
İngiliz model ve oyuncu Georgia Meacham, 12 yıldır sakladığı büyük sırrını sonunda açıkladı. 30 yaşındaki Meacham, ‘Wonder Woman 1984’, ‘Bridget Jones’un Bebeği’ ve ‘Hızlı ve Öfkeli: Hobs ve Shaw’ gibi popüler yapımlarda rol almıştı.

Mutlu bir çocukluk geçirmesine rağmen, Meacham tüm yetişkinlik hayatını engelinden utanarak geçirdiğini söyledi. 18 yaşında modellik kariyerine adım attığında sağır olduğunu kimseye açıklamaktan çekinen Meacham, şimdi işitme engelliler için bir rol model olarak kariyerine yeniden başlamak istiyor. “Engelimi saklamak şimdiye kadar yaptığım en yorucu şeylerden biriydi. Ama yeni hayatıma başlayacağım için çok heyecanlıyım,” diyen Meacham, insanlara engelliliğin belirli bir görünüşü olmadığını göstermek istediğini belirtti.

Ünlü model 12 yıldır sakladığı sırrı açıkladı

Zorbalık ve Utanma

Meacham, okul yıllarında sağırlığı nedeniyle hiç zorbalığa uğramadığını, ancak üniversite yıllarında bu durumdan utanmaya başladığını ifade etti. Modellik ajansı tarafından keşfedildikten sonra işitme cihazlarını gizleyerek kariyerinde daha başarılı olacağını düşündüğünü belirten Meacham, “Çekimlerde işitme cihazlarımı hemen çıkarır ve çantama atardım, onlardan kesinlikle nefret ederdim,” dedi.

Dudak Okuma ve Yorgunluk

Sürekli dudak okuyarak sette ne söylendiğini anlamaya çalışmanın inanılmaz yorucu olduğunu vurgulayan Meacham, “Sağır insanlar zaten ‘sağırlık yorgunluğu’ denen bir şeyden muzdaripler, çünkü insanların söylediklerini duymamız için daha fazla beyin gücü gerekiyor. Bu sırrımı saklamak için kendimi paralıyordum,” diye ekledi.

Yeni Rol Modeller

Meacham, durumunu açıklamaya karar vermesinde Rose Ayling-Ellis ve Tasha Ghouri gibi sağır ünlülerin etkili olduğunu belirtti. “Strictly Come Dancing” ve “Love Island” programlarında bu ünlüleri izlemenin, sağırlığını yeniden kucaklamasına yardımcı olduğunu söyledi.

Ünlü model 12 yıldır sakladığı sırrı açıkladı

Gizli Engellere Dikkat Çekmek

“Gizli engellere de daha fazla ışık tutulması gerekiyor,” diyen Meacham, “Kendimi işitme cihazlı bir model olarak yeniden tanıtmaktan gurur duyuyorum. Engelimi kucaklayan biri olarak bu yeni bölüme başladığım için çok heyecanlıyım,” ifadelerini kullandı.

Georgia Meacham, bu cesur itirafıyla hem kendisi hem de işitme engelli bireyler için yeni bir yol açmayı hedefliyor. Onun bu samimi açıklaması, engellilik hakkında farkındalığı artırmak için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.