Üniversite Kayıt Nasıl Yapılır?

Üniversite Kayıt Nasıl Yapılır?
Üniversite kayıt nasıl yapılır 2019 diye merak edenlerin YKS sınav sonuçlarına göre bir programa kayıt yaptırmaları gerekiyor. Bunun için YÖK sitesinde duyurulan belgelerin eksiksiz olarak tamamlanmış olması ve kayıt tarihleri aralığında işlem yapmak önemlidir. Belirtilen aralıklarda kayıtlarını gerçekleştirmeyen kişiler üniversiteye kayıt haklarını kayıp edeceklerdir.

Üniversite Kayıt Nasıl Yapılır 

Üniversite kayıt nasıl yapılır 2019 diye merak edenlerin YKS sınav sonuçlarına göre bir programa kayıt yaptırmaları gerekiyor. Bunun için YÖK sitesinde duyurulan belgelerin eksiksiz olarak tamamlanmış olması ve kayıt tarihleri aralığında işlem yapmak önemlidir. Belirtilen aralıklarda kayıtlarını gerçekleştirmeyen kişiler üniversiteye kayıt haklarını kayıp edeceklerdir. Her üniversitenin kayıt için farklı evraklar isteyebileceği akıllarda bulundurulmalıdır.

Üniversite Kayıtları için Gerekli Evraklar Nelerdir?

Üniversite kayıt nasıl yapılacak diye merak edenlerin ilk önce kayıt için gerekli olan evrakları tamamlamaları gerekmektedir. Bu evraklar şu şekilde sıralanabilir;

  • Adayın mezun olduğu geçmiş kurumdan almış olduğu diplomanın aslı ya da onaylı örneği,
  • 12 tane vesikalık ve güncel olan fotoğraf,
  • Katkı payının ödendiğini gösteren belge,
  • Üniversitenin istediği diğer onaylı belgeler,
  • Erkek adaylar için askerlik durumunu gösteren bölge,
  • Diplomada alanı belirtilmemişse, hangi alandan mezun olduğunu gösteriri belge.

Bu belgeleri toparladıktan sonra e-kayıt ile kayıtların desteklenmesi halinde, e-kayıt yaptırılabilir. E-kayıt destekli olmayan üniversitelere kayıt yaptırabilmek için üniversitelere bizzat gitmek gerekebilir.

E-devlet Kapısı Sayesinde Elektronik Kayıt Yapılabilecek

Devlet yükseköğretim kurumları öğrenciler için e-devlet üzerinden kayıt olma imkanını sağlayacaktır. Bu kayıt yöntemi her öğrenci için zorunlu değil, isteğe bağlı olacaktır. Elektronik ortamda kayıt yapmayı tercih etmezseniz ya da geçerli bir nedeniniz bulunuyorsa, yerleşme yapmak istediğiniz yükseköğretim kurumuna başvuruda bulunabilirsiniz. Üniversite burs kayıtları nasıl yapılır diye merak edenler de aynı işlemi e-devlet üzerinden yapabilecekler.

Her Program için Elektronik Kayıt İmkanı Bulunmuyor

Elektronik kayıt tarihleri bilgisi, ÖSYM’nin yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından sonra duyurulacak ve YÖKSİS verisine dahil olan öğrencileri kapsayacaktır. Eğer kayıt yaptırmak istediğiniz program özel yetenek isteyen programlar arasında yer alıyorsa, elektronik ortam üzerinden kayıt yapma şansınız bulunmamaktadır. Sağlık raporu isteyen programlar da bu kategoriye dahildir.

Üniversite kayıt nasıl yapılır 2019 diye merak eden adaylar, programa yerleştikleri bilgisini aldıktan sonra, e-devlet şifrelerini kullanarak sonuçlarının güncel takibini ve kayıt işlemlerinin tümünü buradan kolayca yapabilirler.

Ankara Üniversitesi Haber

Ankara Üniversitesi hakkında haberlere ulaşmak isteyen öğrenci ve diğer vatandaşlarımız, haber sitemizi ziyaret ederek bu isteklerine karşılık bulabilirler. Ankara’da yerel çapta faaliyet gösteren haber sitemiz, en güncel olaylar hakkında son dakika haberleri yayınladığı gibi kullanıcılarımıza özel bilgilendirme ve duyuru mesajlarını da sık sık yayınlayarak tüm Ankaralılara faydalı içerikler üretiyor. Ankara Üniversitesi haber ve duyuruları da internet sitemizin ziyaretçilerimize sunmuş olduğu faydalı haber içerikleri arasında yer alıyor. Bu vesileyle internet haber sitemizi sık sık ziyaret eden öğrenci ve diğer vatandaşlar, Ankara Üniversitesi hakkında da son dakika bilgileri alabilirler.

Ankara’nın En Kaliteli Haber İçerikleri

Habercilik sektöründe uzun yıllar faaliyet gösteren deneyimli muhabir ekibimiz, kullandıkları profesyonel haber alma ekipmanları ile tüm Ankaralılara ve Ankara’da ikamet eden bütün vatandaşlarımıza faydalı haber içerikleri üretmeye devam ediyor.

Ankara’nın haber gündeminin nabzını tutan internet sitemiz, meydana gelen sok dakika ve sıcak gelişmeleri anında yayınlayarak kullanıcılarımıza hem hızlı hem de kaliteli haberleri sunmaya gayret ediyor. Doğru ve faydalı habercilik anlayışıyla yola çıkan tecrübeli muhabir ekibimiz, gündemdeki tüm gelişmelerin yanında Ankara’da ikamet eden vatandaşların hayatlarını kolaylaştırıcı tüm duyuru ve bilgilendirmelere de yer vererek haber sitemizi ziyaret eden kişilere faydalı olmaya da çabalıyor.

Bu amaçla haber sitemiz, Ankara’da faaliyet gösteren belediyelerden ve diğer devlet kurumlarından yapılan; elektrik, su, doğal gaz kesintileri hakkında uyarılar, trafiğe kapatılan yollar, kazı çalışmaları, güzergâhı değişen ego otobüsleri ve sefer sayısında değişiklik olan diğer toplu taşıma araçları hakkında son bilgiler gibi faydalı içeriklere de imza atıyor.

 Öte yandan Ankara Üniversitesi duyurular hakkında da paylaşımlar yaparak öğrencileri yakından ilgilendiren haberleri de site üzerinden sağlamaya devam ediyor. Bunun yanında öğrenci ve diğer vatandaşlar tarafından sık sık merak edilen sorulardan biri olan Ankara Üniversitesi nerede sorusuna cevap olacak şekilde açık adresini ve üniversiteye hangi araçlarla nasıl ulaşabileceğinizi de internet haber sitemizden görüntüleyebilirsiniz.

Haber sitemizi sık sık ziyaret ederek çevrenizde yaşanan tüm gelişmeler hakkında birçok önemli olaydan haberdar olabilirsiniz. Ayrıca öğrenciler ve diğer vatandaşlar için de, Ankara Üniversitesi haber seçeneklerimiz arasında bulunmaktadır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.