Recep Tayyip Erdoğan Sözünü Tuttu: İşte o adım!

Recep Tayyip Erdoğan Sözünü Tuttu: İşte o adım!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, her yıl 11 Kasım'ın "Milli Ağaçlandırma Günü" olarak kutlanacağının duyurusunu yaptı. Erdoğan, 9 Temmuz tarihinde Abdullah Enes Şahin isimli bir gencin Twitter hesabı üzerinden paylaşım yaptığı "Ağaç Dikme Bayramı" çağrısını cevaplamıştı.

Erdoğan, 11 Kasım Ağaçlandırma Seferberliği sebebiyle yayımladığı genelgeyle birlikte, Türkiye'nin 78.000.000 hektarlık devasa alanıyla, ekolojik bakımdan oldukça zengin çeşitliliği bulunduğunun altını çizdi.

Bu zenginliğin içerisinde ormanların tür ve kompozisyon olarak oldukça önemli bir yere sahip olduğunu da ifade eden Erdoğan, genelgeye devam etti.

Sanayileşmenin git gide hız kazandığı günümüzde, hava, su, toprak ve bunların oluşturduğu güzelliklerin korunmasının gün geçtikçe önemli hale gelen bir konu olduğunu ve sürekli gündemlerinde olduklarını belirtti.

Bu kapsamda Türkiye'nin orman sahasını ve ağaç servetini çoğaltmak, erozyon kontrolünü teşvik ederek toprak, su ve bitki arasında bozulan dengeyi tekrardan oluşturabilmek, biyolojik çeşitliliği geliştirmek, çevre değerlerini koruyup; kollamak, ağaç ve orman sevgisini yaygınlaştırmak, toplumun çevreye olan duyarlılığına katkı sağlamak gibi birçok amaç beraberinde 11 Kasım günü saatler 11.11'i gösterdiğinde Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda, kamu kurum ve kuruluşlarıyla gerçek ve yüzel kişiler tarafından ağaçlandırma ve erozyon çalışmaları kapsamında tüm Türkiye'de eş zamanlı fidan dikimi yapılacağını vurguladı.

3 saat içerisinde tam 11.000.000 fidanın toprakla buluşacağını belirten Erdoğan, 7'den 77'ye tüm vatandaşların bu etkinliğe destek vereceğine inançlarının tam olduğunu da ekledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.