Whatsapp'ı Hemen Silin: Büyük Tehlike Altındasınız!

Whatsapp'ı Hemen Silin: Büyük Tehlike Altındasınız!
Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, Dünya'nın en popüler mesajlaşma uygulaması Whatsapp'ın güvenlik sorunları sebebiyle kullanılmamasını tavsiye etti. Telegram kanalından açıklama altına imza atan Durov, güvenlik açıklarından bahsetti.

Whatsapp hakkında oldukça çarpıcı bir açıklama Telegram'dan geldi. Tüm fotoğraflar ve mesajların bir gün herkese açık bir şekilde uygunsuz platformlarda yer almasını istemeyenlerin Whatsapp'ı silmesini söyleyen Rus girişimci, bu yılın başlarında Whatsapp'ta bir arka kapı keşfedildiğini anlattı.

Whatsapp'ta yaşanan bu yeni güvenlik açığının hiç şaşırtıcı olmadığını belirten Durov, Whatsapp'ın kurulduğu günden bugüne kadar asla güvenli bir yer olmadığını iletti. 

Şirketin gizliliği odak noktası haline getirerek bir hizmet vermesi için, tüm pazaları kaybetme ve kendi ülkelerindeki yetkili birimlerle çarpışma riskini göze almak zorunda kaldığını belirtti.

Rus İstihbarat Ajansı olan FSB, 2018 yılında Petersburg metro istasyonunda bombalı bir saldırı düzenlendiğinde Telegram'dan kullanıcıların konuşma geçmişlerini istemişti.

Bu isteğe olumsuz yanıt veren Durov, kullanıcıların güvenliklerini riske atacak olan hiçbir veri paylaşımı yapmayacaklarını da aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.