OSTİM Teknik Üniversitesi, Kariyer Günleri’nin ilkinde, 27 firma, öğrencilerle buluştu.

OSTİM Teknik Üniversitesi, Kariyer Günleri’nin ilkinde, 27 firma, öğrencilerle buluştu.
Ostim teknik üniversitesi kariyer günleri’nde öğrencileri firmalarla buluşturdu

OSTİM OSB Bölge Müdürü Adem Arıcı: “Mezun öğrenciler, bizim de çocuğumuz; onlar iş hayatına başlarken her türlü desteği vereceğiz.”

OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek: “Şirketler kutsal kurumlardır. Eğitim veriyorlar, Ar-Ge yapıyorlar, istihdam sağlıyorlar, ihracat gerçekleştiriyorlar, vergi ödüyorlar.

OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı ve OSTİM Teknik Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Orhan Aydın: “Sanayicilerimiz de eğitimin önemli bir parçasıdır. OSTİM Teknik Üniversitesinde sanayicilerin beklentilerine cevap bulmaya çalıyoruz.”

OSTİM Teknik Üniversitesi Kariyer Planlama ve İşbaşı Eğitim Ofisi tarafından çevrim içi Kariyer Günleri düzenlendi. Öğrencilerin kariyer yolculuklarına destek olmak amaçlı düzenlen Kariyer Günleri’nin ilkinde ASELSAN, HAVELSAN, STM, MAN, ROKETSAN ve Pi Makine gibi sektörün öncüsü 27  firma öğrencilerle buluşturuldu.

İki gün süren Kariyer Günleri’nde firma öğrenci buluşmasının yanı sıra sektör devlerinin temsilcilerinin ilham verici konuşmaları, seminerleri de öğrencilerin hedeflerine ulaşmalarında yollarına ışık oldu.

OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı ve OSTİM Teknik Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Orhan Aydın, “Eğitim, sadece eğitim kurumlarının görevi değildir. Sanayicilerimiz de eğitimin önemli bir parçasıdır. Firmalarımız da birer üniversite, eğitimin önemli bir ayağı. Ekosistemimizdeki firmalarımızın da bu duyarlılıklarının yüksek olduklarını düşünüyorum. Bize emanet edilen gençlerimizin yetişmesi, mezun olduktan sonra da iş bulmaları için, herkes için yapıyor olduğumuz görevi, çok daha fazlasıyla yapmayı arzu ediyoruz.” dedi. Aydın; OSTİM OSB, Ostim Teknopark ve kümelenmelerin yöneticileriyle birlikte; Türkiye’ye örnek olabilecek çabaları en geniş, etkili ve verimli şekilde yapabileceklerini vurguladı.

Mezunlara İş Hayatına Başlarken Her Türlü Desteği Vereceğiz”

Etkinliğin ana sponsoru olan OSTİM OSB’nin Bölge Müdürü Adem Arıcı, açılış programında yaptığı konuşmada, kurum olarak etkinliği çok önemsediklerini bildirdi. OSTİM OSB’nin, tüm üniversitelerin düzenlediği kariyer günlerine geçmişten bu yana hassasiyet gösterdiğini ve katılım sağladığını belirten Arıcı, İstihdam Ofisi kanalıyla da mezunlara destek vereceklerini söyledi. Ofisin, ‘Doğru işe doğru çalışan’ prensibi ile hareket ettiğini kaydeden Adem Arıcı, “OSTİM ve çevresindeki tüm işletmelerin insan kaynağı ofisi olmak istiyoruz. OSTİM Teknik Üniversitesi Kariyer Planlama ve İşbaşı Eğitim Ofisi (KARPİEM) ile işbirliği içindeyiz. Mezun öğrenciler, bizim de çocuğumuz; onlar iş hayatına başlarken her türlü desteği vereceğiz.” dedi

Şirketler de Bizim Gibi Bir Üniversite”

OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek, Türkiye’nin ve dünyanın ilk sanayi üniversitesi olduklarını belirterek, “İlk mezunlarımızı da bu sene vereceğiz. Mezunlarımızın, en güzel şirketlerimizde işe girerek, Türkiye’ye, çalıştıkları kurumlara ve kendilerine faydalı olmaya başlamaları bizi çok sevindiriyor. 100’ün üstünde öğrencimizi bu sene mezun edeceğiz; bu öğrencilerimizin her biri teker teker çok değerli. İçlerine çeşitli ödülleri kazanmış olanlar, bazı ürünleri üretmiş, geliştirmiş olanlar var. Hatta o ürünleri geliştirdikten sonra bizlere gelip yatırımcı arıyorlar. Son derece girişimci öğrencilerimiz var. İşyeri Uygulaması dersi altında çeşitli şirketlerde çalışıyorlar. O şirketleri de kontrol ediyoruz; şirketler son derece memnunlar. Öğrencilere iş teklif etmek istiyorlar. İlk öğrencilerimizin firesiz olarak işe girmelerini istiyoruz.” dedi.

‘Sanayi Üniversitesi’ kavramında şirketlerin önemine işaret eden Yülek, onların da kendileri gibi bir üniversite olduğunu vurguladı. Murat Yülek, şunları söyledi: “Üniversitenin iki fonksiyonu var; eğitim ve bilgi üretimi. Şirketler kutsal kurumlardır. Eğitim veriyorlar, Ar-Ge yapıyorlar, istihdam sağlıyorlar, ihracat gerçekleştiriyorlar, vergi ödüyorlar. Şirketler bir fidan gibidir, onları korumamız gerekiyor.”

“İş Dünyasının Beklentilerine Cevap Bulmaya Çalışıyoruz”

OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı ve OSTİM Teknik Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Orhan Aydın, “OSTİM Teknik Üniversitesinde yapmaya çalıştığımız; sanayicilerin, üretim yapan insanların ve gerçek iş dünyasının beklentilerine cevap bulmaya çalışıyoruz.” dedi.

KARPİEM’in ara yüz olarak çalıştığı uygulamalarla; hem sanayicileri hem öğrencilerin hem de eğitim dünyasının beklentilerini yan yana getirdikleri takdirde hayallerine ulaşmış olacaklarının altını çizen Aydın, şu ifadeleri kullandı: “Böylece hem de Türkiye’nin bütün stratejik planlarında tanımladığı ama hayata geçirmekte zorlandığı mesleki teknik eğitim ve üretimin içinde eğitim, eğitimin içinde üretimi hayata geçirmiş olacağız. Şu anda bunun tam uygulamasını yapma aşamasındayız. Burada sanayicilerimize de çok önemli görevler düşüyor. Bu eğitim esnasında bizim öğrencilerimizi, akademisyenlerimize, üniversitemize kapılarını açacak, gönlünü açacak ve onlarla iş birliği yapacak ve bu eğitim esnasındaki öğrenim imkânlarını sunacak ki biz de onlara yetişmiş, tecrübeli mühendisleri sunabiliyor olalım.”

“Eğitim, sadece eğitim kurumlarının görevi değildir.” diyerek sözlerine devam eden Orhan Aydın, “Sanayicilerimiz de eğitimin önemli bir parçasıdır. Firmalarımız da birer üniversite, eğitimin önemli bir ayağı. Ekosistemimizdeki firmalarımızın da bu duyarlılıklarının yüksek olduklarını düşünüyorum. Bize emanet edilen gençlerimizin yetişmesi, mezun olduktan sonra da iş bulmaları için herkes için yapıyor olduğumuz görevi, çok daha fazlasıyla yapmayı arzu ediyoruz.” görüşünü aktardı.

Aydın, OSTİM OSB, Ostim Teknopark ve kümelenmelerin yöneticileriyle birlikte; Türkiye’ye örnek olabilecek çabaları en geniş, etkinli ve verimli şekilde yapabileceklerini vurguladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.