Meteoroloji'den Ankara ve Çevre İllere Sel Uyarısı

Meteoroloji'den Ankara ve Çevre İllere Sel Uyarısı
Meteoroloji, Eskişehir'in doğusu, Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Karabük, Çorum, Bolu'nun doğu ilçeleri ile Kastamonu ve Sinop'un iç kesimlerinde kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Vatandaşlara ani sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olunması gerektiği konusunda uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu; Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Göller Yöresi ile Konya, Kütahya, Afyonkarahisar, Sinop, Artvin ve Ardahan çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Eskişehir'in doğusu, Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Karabük, Çorum, Bolu'nun doğu ilçeleri ile Kastamonu ve Sinop’un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Yağışların; Eskişehir'in doğusu, Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Karabük, Çorum, Bolu'nun doğu ilçeleri ile Kastamonu ve Sinop’un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olacağı beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması yönünde çağrısı yapıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.