E-Devlet Üzerinden Sosyal Yardım Sorgulaması Nasıl Yapılır?

E-Devlet Üzerinden Sosyal Yardım Sorgulaması Nasıl Yapılır?
E-Devlet Üzerinden Sosyal Yardım Sorgulaması Nasıl Yapılır? Yapılan yardımın bedeli 1000 TL olup başvuruları T.C kimlik numarasının son hanesine göre belirlenen günlerde E-Devlet üzerinden gerçekleştirilmektedir.

E-Devlet Üzerinden Sosyal Yardım Sorgulaması Nasıl Yapılır? Türkiye Cumhuriyeti sınırları dahilinde bulunan herkesin vatandaşlık haklarından faydalanmaları kanunlarla belirlenmiştir. Sosyal devlet kapsamında her bir birey için haklar tanınmıştır. Yardıma gereksinim duyan veya bazı şartları taşıyan vatandaşlar için sosyal yardımlar devlet destekli olarak yapılmaktadır.

Tüm dünyayı etkisi altına alan küresel salgın sebebiyle karantinalar uygulanmaya başlanmıştır. Bütün bu uygulamalar neticesinde işlerine gidemeyen, evlerinde kalmak zorunda olup gelirlerini kaybeden veya kısmı kayıp yaşayan vatandaşlar için sosyal yardım ödemeleri yapılmıştır. Sosyal yardımın 1.ve 2. dönem ödemeleri hak sahibi vatandaşlara ödenmiştir. Yapılan yardımın bedeli 1000 TL olup başvuruları T.C kimlik numarasının son hanesine göre belirlenen günlerde E-Devlet üzerinden gerçekleştirilmektedir.

1000 Tl Sosyal Yardım Parası Başvurusu Nasıl Yapılır?

Salgın dönemi için 1000 TL  sosyal yardım başvurusu e-Devlet üzerinden yapılıyor. E-Devlet'te Pandemi Sosyal Destek kısmında başvurular gerçekleştirilmektedir. Başvurular vatandaşların T.C kimlik numarasının son hanesine göre belirlenen günlerde yapılmaktadır. Hafta sonu (Cumartesi ve Pazar) ise salgın için destek başvurusunu herkes yapabilir.

T.C Kimlik numarasının son hanesine göre başvuru günleri;

0- Pazartesi

2-Salı

4-Çarşamba

6-Perşembe

8- Cuma

Sosyal Yardım Parası Sorgulaması Nereden Yapılır?

E-Devlet kapısı üzerinden ‘Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama Ekranı’na ulaşım sağlanabiliyor.

Sosyal Yardım Parası Kimlere Verilir?

Sosyal yardım parası, 3294 sayılı sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı teşvik kanunu ile: 65 yaşını doldurmuş kimselere, muhtaç, güçsüz ve kimsesiz türk vatandaşlarına, düzenli olarak merkezi sosyal yardım (yaşlı aylığı, engelli aylığı, engelli yakını aylığı) alanlara, eşi vefat etmiş kadınlara, muhtaç asker ailelerine yapılmaktadır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.