İşte En Dayanıklı Araba Markaları! Listenin Birincisini Görünce Çok Ama Çok Şaşıracaksınız!

İşte En Dayanıklı Araba Markaları! Listenin Birincisini Görünce Çok Ama Çok Şaşıracaksınız!
CarMD araştırma şirketinin yaptığı analize göre, en az arıza gösteren ve dayanıklılığıyla ön plana çıkan 5 otomobil markası belli oldu.

Otomobil alırken en önemli kriterlerden biri hiç şüphesiz aracın masrafsız olması. Özellikle ekonomik koşulların zorlaştığı bu dönemde, alım gücünün yanı sıra, otomobilin uzun vadede yaratacağı ekstra maliyetler de büyük önem taşıyor. Bu bağlamda, Amerika Birleşik Devletleri merkezli CarMD araştırma şirketi, otomobil sahiplerinin en çok merak ettiği konulardan birine ışık tuttu: En az arızalanan otomobil markaları.

CarMD'nin yayınladığı rapora göre, dünya çapında en az arıza gören 5 otomobil markası belirlendi. Bu markalar, araç sahiplerine hem kaliteli bir sürüş deneyimi sunuyor hem de tamirhane masraflarını minimuma indiriyor.

en-az-ariza-goren-ilk-5-otomobil-3.webp

  1. Mazda: Japon otomobil devi Mazda, listenin zirvesinde yer alıyor. Sağlam ve güvenilir yapısıyla tanınan Mazda, minimum arıza oranıyla dikkat çekiyor.

  2. Toyota: "Triger kayışı değil, zincir" mottosuyla tanınan Toyota, sağlamlığı ve dayanıklılığıyla otomobil dünyasında kendine sağlam bir yer ediniyor. Motor ve şanzıman konusunda üstün performans sergileyen Toyota, listenin ikinci sırasında yer alıyor.

  3. Acura: Türkiye'de çok fazla bilinmese de Acura, özellikle ABD, Kanada ve Hong Kong gibi pazarlarda lüks segmentteki otomobilleriyle tanınan bir marka. Dayanıklılık konusunda kendini kanıtlamış olan Acura, üçüncü sırada.

  4. Hyundai: Kore'nin önde gelen otomobil üreticilerinden Hyundai, son yıllarda yaşadığı sorunları aşarak tekrar en az arıza gösteren markalar arasına girmeyi başardı. Hyundai, dördüncü sıradaki yerini aldı.

  5. Honda: Modifiye kültürünü popülerleştiren Honda, Türkiye'de de geniş bir hayran kitlesine sahip. Güvenilirliği ve dayanıklılığı ile bilinen Honda, beşinci sırada kendine yer buluyor.

CarMD'nin analizi, otomobil alırken arıza oranlarının da göz önünde bulundurulması gerektiğini bir kez daha ortaya koyuyor. Listede yer alan markalar, hem kaliteyi hem de dayanıklılığı arayan otomobil severler için ideal seçenekler sunuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.