iPhone'un O Modeli Yasaklandı: Radyasyon Alarmı!

iPhone'un O Modeli Yasaklandı: Radyasyon Alarmı!
Fransa'da yapılan testler sonucunda iPhone 12'nin radyasyon seviyelerinin yasal sınırları aştığı tespit edildi. Bu bulgular üzerine Fransa Dijital Ekonomi Bakanı, iPhone 12 modelinin satışının durdurulmasını istedi. Apple kötü haber...

Yüksek radyasyon endişesiyle iPhone 12 modeli Fransa'da gündemde. Fransa'nın radyasyon denetleme otoritesi ANFR, yaptığı testler sonucunda iPhone 12'nin radyasyon Özgül Soğurma Oranı (SAR) değerinin yasal sınırların üstünde olduğunu belirledi. Bu gelişme üzerine Fransa Dijital Ekonomi Bakanı Jean-Noel Barrot, Apple'a satışların durdurulması talimatını verdi.

ANFR yetkilileri, Apple'dan bu sorunu en kısa sürede gidermesini beklediklerini ifade ederken, şirketin gerekli adımları atmaması halinde pazarda olan diğer modellerin de geri çekilmesi uyarısında bulundu.

iphone-12-1342537.jpg

Barrot, sorunun bir yazılım güncellemesiyle çözülebileceğini belirtirken, Apple ise ANFR'ın sonuçlarına itirazda bulunduğunu ve modelin uyumluluk testlerini sağlamak adına yetkililerle iletişimde olduklarını duyurdu.

Öte yandan, Avrupa Birliği'nin cep telefonlarından kaynaklanan radyasyonla bazı kanser türlerine yakalanma riskinin artabileceğine dair güvenlik sınırları belirlediği biliniyor. Barrot'un Fransa'nın bulgularını diğer AB ülkeleriyle paylaşması, tüm Avrupa'da benzer bir yasaklama dalgasının başlamasına neden olabilir. Bu durum, Apple için Avrupa pazarında büyük bir darbe anlamına gelebilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.