Avukatlık Ücretlerinde Dev Artış: Yeni Tarife Resmi Gazete'de!

Avukatlık Ücretlerinde Dev Artış: Yeni Tarife Resmi Gazete'de!
Avukatlık hizmetleri için belirlenen asgari ücretlerde önemli bir değişiklik yaşandı. Resmi Gazete'de yayımlanan ve Türkiye Barolar Birliği tarafından hazırlanan yeni 'Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi'ne göre, ücretlerde ortalama yüzde 90,40'lık bir artış

Avukatlık Ücretlerinde Büyük Artış: Yeni Tarife Resmi Gazete'de yayınlandı! Resmi Gazete'de yayımlanan yeni 'Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi'ne göre avukatlık hizmetlerine uygulanacak ücretlerde ciddi bir artış yaşandı. Türkiye Barolar Birliği (TBB), ücretlerde ortalama yüzde 90,40'lık bir artış yapıldığını duyurdu.

ekran-goruntusu-2023-09-21-114429.jpg

2023-2024 dönemi için belirlenen yeni tarifeye göre, kamu ve özel sektörün sözleşmeli avukatlarına ödenecek minimum ücret 15 bin 800 TL olacak. Davalarda belirlenen ücretler ise 8 bin TL'den başlayarak 67 bin 700 TL'ye kadar çıkabilecek.

ekran-goruntusu-2023-09-21-114453.jpg

Avukatlık hizmetlerinde danışmanlık ücretleri de arttı. Buna göre, bir avukatla ofiste yapılan ilk saatlik danışmanlık için 2 bin 300 TL, eklenen her saat için 1.300 TL ödenecek. Eğer avukat müvekkilinin bulunduğu yere gitmek zorunda kalırsa, burada gerçekleştirilen bir saatlik danışmanlık hizmeti için 4 bin 800 TL talep edebilecek.

ekran-goruntusu-2023-09-21-114530.jpg

Türkiye Barolar Birliği, bu artışın gerekçesi olarak son dönemde yaşanan mali değişiklikleri gösterdi. TBB Başkanı Erinç Sağkan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada yeni tarifenin meslek için tarihi bir öneme sahip olduğunu belirtti. Ayrıca, bu tarifenin oluşturulmasında barolardan gelen öneri ve görüşlere, ayrıca Adalet Bakanlığı ile yapılan ortak çalışmalara teşekkür etti. Sağkan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve bakanlık çalışanlarına yapıcı yaklaşımları için teşekkürlerini iletti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.