Arabulucuya gideceklere uyarı! Vekalet ücretinde kritik ayrıntıya dikkat!

Arabulucuya gideceklere uyarı! Vekalet ücretinde kritik ayrıntıya dikkat!
Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam, ev sahipleri ile kiracılar arasında mahkemeden önce zorunlu arabuluculuk sisteminde tarafları yakından ilgilendiren kritik bir ayrıntıya dikkat çekti

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, ev sahibi - kiracı anlaşmazlıklarında başlayan zorunlu arabuluculuk hizmetinde her iki tarafı yakından ilgilendiren bir ayrıntı konusunda uyarıda bulundu.

Ev sahipleri ile kiracılar arasında çığ gibi büyüyen davalar nedeniyle bir ay önce başlatılan zorunlu arabuluculuk sisteminde vekalet ücretiyle ilgili olarak ATEM Başkanı Hakan Akçam, arabulucuya gittikten sonra ilk toplantının önemine dikkat çekti

MASRAFLAR ÜZERİNİZDE KALMASIN!

Zorunlu arabuluculukta yargılama harçlarının ilk toplantıya katılmayan tarafa yükleneceğini ifade eden ATEM Başkanı Hakan Akçam şunları söyledi:

“Davayı kazandığı için normalde davalı tarafın avukatının vekalet ücretini davayı kaybeden tarafın ödemesi gerekiyor. Ancak zorunlu arabuluculukta ilk toplantıya katılmayanın cebi yanacak. Davayı kazansa da vekalet ücreti kendisine kalacak. Bu yüzden ilk toplantıya katılmak kritik önem taşıyor.

İLK TOPLANTIYA KATILMAK ZORUNLU

Mah0keme öncesi gidilen arabulucuda anlaşmak zorunlu değil ama ilk toplantıya katılmak zorunlu. Şayet taraflardan biri ilk toplantıya katılmayıp, daha sonraki davada haklı bulunup mahkemeyi kazansa da tüm yargılama giderleriyle arabuluculuk masrafları cebinden çıkacak.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.