Ankara Haber: Sincan’da Köşe Bucak İlaçlanıyo!

Ankara Haber: Sincan’da Köşe Bucak İlaçlanıyo!
Sincan Belediyesi halk sağlığını korumak adına yürüttüğü ilaçlama faaliyetlerine güz döneminde de devam ediyor. 10 kişilik ekip parklar ve kırsal mahalleler de dahil olmak üzere Sincan’ın birçok noktasında ilaçlama çalışması yapıyor.

Sincan Belediyesi İlaçlama Çalışmalarını Aralıksız Sürdürüyor Halk sağlığı zararlıları ile mücadele için aralıksız çalışan Sincan Belediyesi ekipleri, ilaçlama çalışmalarını ilçenin dört bir noktasında yürütüyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı Çevre Sağlığı ve İlaçlama Birimi 10 kişilik ekibiyle gece ve gündüz olmak üzere belirli periyotlarla ilaçlama çalışmaları yapıyor.

Merkez mahallelerde haftada iki gündüz iki gece olmak üzere 4 kez ilaçlama yapılıyor. Kırsal mahallelerde ise belirlenen noktalar haftada bir kere ilaçlanıyor. Ekipler parklarda ise holder makinesi ile yeşil alan ilaçlaması yapıyor.

Vatandaşlardan gelen talepleri de değerlendiren ekipler fare, hamamböceği, pire gibi canlıların kontrolsüz üremelerinin önüne geçebilmek için de çalışıyor.

İlaçlama çalışmalarının dört mevsim devam ettiğini belirten ekipler, haşere ve sinekle mücadelede vatandaşa da görevler düştüğünü belirtti. Özellikle çöplerin rastgele çevreye bırakılmaması ve ağzı kapalı bir şekilde çöp konteynerlerine atılması konusunda uyardı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.