Ankaralı Berberler'den Çanakkale'ye Anlamlı Ziyaret!

Ankaralı Berberler'den  Çanakkale'ye Anlamlı Ziyaret!
Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na bağlı berberler, Çanakkale'de kahramanlık destanının yazıldığı tarihi alanları gezerken, ortamın manevi atmosferinde duygu dolu anlar yaşadı.

Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın düzenlediği tur organizasyonunda oda üyesi berber esnafı, Çanakkale Savaşı'nın gerçekleştiği tarihi alanları görme ve gezme imkanı buldu. Çanakkale'de Şehitler Anıtı ve şehitlik, 57. Alay Şehitliği, Anzak Koyu, Conk Bayırı, Anafartalar, Arıburnu ve tarihi müzeler gibi alanları rehber eşliğinde gezen Ankaralı berberler, ortamın manevi atmosferinde unutulmaz bir deneyim yaşadı.

Atalarının, vatanın bağımsızlığı için şehit ve gazi olduğu toprakları herkesin görmesi gerektiğini söyleyen Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sezayi Kara, Çanakkale Destanı’nın yazıldığı topraklara gerçekleştirdikleri gezi ziyaretinde duygusal anlar yaşadıklarını belirterek, "Çanakkale gezisinden büyük bir memnuniyetle döndük. Çanakkale'de tarihi alanları üyelerimizle buluşturmak istedik. Bu kapsamda 4 otobüsle ve 180 meslektaşımızla gerçekleştirdiğimiz gezimiz dolu dolu, oldukça verimli geçti. Şehitlerimiz sayesinde bugün özgür ve refah içerisinde yaşıyoruz. Allah razı olsun onlardan. Tüm şehitlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun." ifadelerini kullandı.

Bu tür tarihi ve kültürel gezileri gelecek süreçte de gerçekleştirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Oda Başkanı Kara, "Çok özel bir gündü bizler için. İnşallah üyelerimize yönelik kültürel gezilerimiz devam edecek. Tarihi topraklara yaptığımız gezi için ulaşım imkanı sağlayan Mamak Belediyesi, Keçiören Belediyesi, Yenimahalle Belediyesi ve Pursaklar Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz. Ayrıca desteklerinden ötürü Gölbaşı Belediye Başkanımız Sayın Ramazan Şimşek'e ve gezimizin gerçekleşmesinde emek ve katkısı olan herkese şükranlarımızı sunuyoruz." ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.