9. Uluslararası Ankara Kukla Festivali Perdelerini Açıyor! Ankara Kukla Festivali Nerede, Ne Zaman Yapılacak?

9. Uluslararası Ankara Kukla Festivali Perdelerini Açıyor! Ankara Kukla Festivali Nerede, Ne Zaman Yapılacak?
Uluslararası Ankara Kukla Festivali, 18-22 Ekim tarihleri arasında, yedi farklı ülkeden gelen kukla sanatçılarını ağırlayacak. Bulgaristan’ın "Orakçılar" oyunuyla başlayacak olan festival, çocuklar ve yetişkinler için toplam 16 oyun sunacak.

Ankara, bir kez daha uluslararası bir sanat etkinliğine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 18-22 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 9. Uluslararası Ankara Kukla Festivali, kukla sanatını ve sanatçılarını başkentte ağırlayacak.

Ankara Kukla Festivali’ne Hangi Ülkeler Katılıyor?

Bu yıl festival, Bulgaristan’ın Varna Devlet Kukla Tiyatrosu tarafından sergilenecek “Orakçılar” adlı oyunla başlamış olacak. Bu sadece festivalin ilk adımı; zira 7 farklı ülkeden gelen kukla sanatçıları, izleyicilere unutulmaz anlar yaşatmak için hazırlıklarını tamamladı. Bu sanatçılar arasında Almanya, Güney Afrika, Gürcistan, İran, İspanya, Rusya ve tabii ki ev sahibi ülke Türkiye yer alıyor.

16 farklı oyunun sahneleneceği festivalin, 12 oyunu çocuklar ve gençler için, geriye kalan 4 oyunu ise yetişkinlere hitap ediyor. Hem gençler için eğlenceli ve öğretici, hem de yetişkinler için sürükleyici ve derinlemesine oyunlarla dolu bir program bekliyor izleyicileri.

Ankara Kukla Festivali Nerede Yapılacak?

Festivalin gerçekleşeceği mekanlar ise Ankara'nın sanatla iç içe olan noktaları. Çankaya bölgesindeki Tiyatro Tempo, Aralık Sahne ve Resim ve Heykel Müzesi, festival boyunca kukla sanatının en güzel örneklerine ev sahipliği yapacak.

Ankara Kukla Festivali Ne Zaman Başlıyor?

Etkinlik, 18 Ekim Çarşamba günü saat 10:30'da başlayacak ve 22 Ekim Pazar günü saat 21:00'de son bulacak. Başkentteki sanatseverlerin ve özellikle çocukların bu özel etkinliği kaçırmamalarını tavsiye ediyoruz. Kukla sanatının büyülü dünyasını keşfetmeye hazır mısınız?

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.