SGK Açıkladı: Ölüm Aylığı Alanlara 5 Bin Lira Promosyon Ödemesi!

SGK Açıkladı: Ölüm Aylığı Alanlara 5 Bin Lira Promosyon Ödemesi!
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), ölüm aylığı alanlara yapılacak 5 bin lira promosyon ödemesini duyurdu. Ayrıca, emekli aylıklarına ilişkin banka promosyonları da 2 katına çıkarılarak 8 bin ila 12 bin lira arasında belirlendi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emekli aylıkları ve ölüm aylıklarıyla ilgili banka promosyonlarına ilişkin önemli bir açıklama yaptı. SGK'nın açıklamasına göre, emekli aylığı alanlara yönelik banka promosyon ödemeleri yaklaşık 2 katına çıkarılarak 8 bin ila 12 bin lira arasında belirlendi.

Ayrıca, SGK ölüm aylığı alan vatandaşlara da 5 bin lira promosyon ödemesi yapılacağını duyurdu. Bu promosyon ödemesinden yararlanmak isteyen hak sahiplerinin Kamu Bankalarına başvuruda bulunmaları gerekiyor.

SGK'nın açıklamasına göre, ülkemizde 12,7 milyon emekli bulunmaktadır ve emekli aylıkları Bankalar aracılığıyla ödenmektedir. Belirlenen promosyon miktarları asgari seviyede olup, bankalar kendi uygulamaları doğrultusunda bu miktarları artırabileceklerdir.

Ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine yapılacak olan 5 bin lira promosyon ödemesi, SGK'nın emeklilere ve hak sahiplerine yönelik desteklerinden biri olarak öne çıkıyor. Bankalar tarafından promosyon ödenebilmesi için emeklilerin ve hak sahiplerinin bankalara başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.