O İlde Su Ücreti 1 TL Oldu! Darısı Ankara'nın Başına! Hala Çok Pahalı... Ankara Su Tarifesi Tam 24 Kat!

O İlde Su Ücreti 1 TL Oldu! Darısı Ankara'nın Başına! Hala Çok Pahalı... Ankara Su Tarifesi Tam 24 Kat!
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, "ilk iki ton su 1 TL" vaadini hayata geçirerek, sosyal belediyeciliği vurguladı ve ekonomik rahatlama sağladı, diğer şehirlere örnek oldu. Alevi cemevlerinden su bedeli alınmayacak.

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde yaşanan tarihi değişim, 31 Mart yerel seçimlerinde CHP'nin 74 yıl sonra kazanmasıyla sonuçlandı. Yeni başkan Ferdi Zeyrek, göreve başlamasının ilk ayında seçim sürecinde en çok tartışılan vaatlerinden birini hayata geçirdi: su ücretlerinde büyük indirim.

Seçimler öncesinde, MHP'li eski Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile CHP'nin adayı Ferdi Zeyrek arasında yaşanan "su" tartışması gündem olmuştu. Ergün, Zeyrek'in "İlk iki ton suyu 1 liraya vereceğiz" şeklindeki vaadine şüpheyle yaklaşmış ve "Yapamazsın Ferdi Bey, atma din kardeşiyiz" diyerek tepki göstermişti. Ancak Zeyrek, göreve gelir gelmez bu vaadini gerçekleştirerek eleştirilere yanıt verdi.

O İlde Su Ücreti 1 TL Oldu!

Zeyrek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İlk iki ton su 1 TL olacak ve sonraki kademelerde yüzde 30 indirim uygulanacak" dedi. Ayrıca, kartlı sayaç kullanımının artık zorunlu olmadığını ve Alevi vatandaşların ibadethanesi olan cemevlerinden su kullanım bedeli alınmayacağını duyurdu.

Bu indirim kararı, Manisa'da yaşayan vatandaşlar tarafından büyük memnuniyetle karşılandı. Özellikle düşük gelirli aileler için su faturalarında görülen bu düşüş, ekonomik rahatlama sağladı. Zeyrek, "Sosyal belediyecilik anlayışımız gereği Manisa'da kimseyi ayırmadan eşit hizmeti herkese ulaştıracağız. Hemşehrilerimizin bize ihtiyaç duydukları her anda yanlarında olacağız" ifadeleriyle sosyal belediyecilik vurgusunu tekrarladı.

Darısı Ankara'nın Başına! Hala Çok Pahalı... Ankara Su Tarifesi Tam 24 Kat!

Bu karar, aynı zamanda Türkiye'nin diğer şehirlerindeki su politikaları ile kıyaslandığında da dikkat çekici. Örneğin, Ankara'da su ücretleri çok daha yüksek. Ankara'da konut aboneleri için 0-15 m³ kullanım 23,42 TL, 16-30 m³ kullanım 32,81 TL ve 30 m³ üzeri kullanım 42,42 TL olarak hesaplanıyor.

Manisa'daki bu yenilikçi uygulama, Zeyrek'in yerel yönetim anlayışının ne kadar radikal değişiklikler getirebileceğinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Ayrıca, Zeyrek'in bu başarılı adımı, diğer şehirlerde de benzer politikaların uygulanması için bir örnek teşkil edebilir. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin bu uygulaması, yerel yönetimlerin vatandaşlarının yaşam kalitesini nasıl doğrudan etkileyebileceğinin somut bir örneği olarak kayıtlara geçti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.