YSK Başkanı Yener, 2024 Yerel Seçim Sonuçlarını Açıkladı: Hangi Parti Kaç Belediye Kazandı?

YSK Başkanı Yener, 2024 Yerel Seçim Sonuçlarını Açıkladı: Hangi Parti Kaç Belediye Kazandı?
YSK Başkanı Ahmet Yener'in açıkladığı 2024 yerel seçim sonuçlarına göre, Türkiye genelinde parti bazında belediye başkanlıkları dağılımı netleşti. Sürpriz sonuçların yaşandığı seçimlerde, CHP 35, AK Parti 24, HDP 10, MHP 8 belediye başkanlığı kazandı.

Türkiye genelinde gerçekleşen 2024 yerel seçimler, birçok sürpriz sonuca sahne oldu. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, seçim sonrası yaptığı açıklamada, Türkiye genelindeki belediye başkanlıklarının parti bazında dağılımını paylaştı. Yener'e göre, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 35, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 24, Halkların Eşitliği ve Demokrasi Partisi (HDP) 10, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 8, Yeniden Refah Partisi 2, Büyük Birlik Partisi (BBP) ve İyi Parti ise birer belediye başkanlığı kazandı.

Seçimlere katılım oranının %78,11 olduğunu belirten Yener, sandıkların büyük bir çoğunluğunun açıldığını ve oy sayım işleminin sorunsuz bir şekilde devam ettiğini ifade etti. Yener, "Türkiye genelindeki 207 bin 848 sandıkta 61 milyon 441 bin 882 kayıtlı seçmen ile gerçekleşen seçimlerde, büyükşehir belediye başkanlığı için açılan sandık oranı %99,99, katılım oranı ise %78,11 olarak gerçekleşti" dedi.

Hangi parti kaç belediye kazandı? YSK Başkanı Yener, merak edilen rakamları paylaştı

AK Parti adayı Fatma Şahin'in Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandığı seçimlerde, Van'da DEM Parti adayı Abdullah Zeydan'ın seçilme yeterliliği olmadığına dair karar ve bunun sonucunda yaşanan gerilimler de dikkat çeken noktalar arasında yer aldı. Tokat'ta ise kendilerinden habersiz sandık görevlisi yazıldığını iddia eden 13 kişinin suç duyurusunda bulunması, seçimlerin bir diğer tartışmalı konusu oldu.

2024 yerel seçimleri, hem sürpriz sonuçları hem de yaşanan tartışmalarla Türkiye'nin gündemine otururken, seçilen belediye başkanlarının ve partilerin ileriye dönük planları ve projeleri merak konusu olmaya devam ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.