Ankara'da Meclis Çoğunluğu Kimde Hangi Partide? CHP AK Parti MHP Ankara büyükşehir belediyesi meclis üye sayısı kaç?

Ankara'da Meclis Çoğunluğu Kimde Hangi Partide? CHP AK Parti MHP Ankara büyükşehir belediyesi meclis üye sayısı kaç?
2024 yerel seçimleri sonucunda Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde CHP, %49,42 ile çoğunluğu kazandı. AK Parti %28,16, Yeniden Refah Partisi %4,77, MHP %4,75 oranında meclis üyesine sahip oldu.

Ankara'nın siyasi manzarası, 2024 yerel seçimlerinin ardından önemli bir değişime uğradı. Resmi olmayan sonuçlara göre, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 5 yıl boyunca görev yapacak olan 148 üyenin dağılımı büyük bir ilgiyle takip edildi.

Bu seçimler, Ankara'da siyasi dengeleri yeniden şekillendirdi ve şehrin geleceğine yön verecek önemli kararların alınmasında kilit bir rol oynayacak meclis üyelerinin belirlenmesine sahne oldu.

Ankara'da Meclis Çoğunluğu Kimde Hangi Partide?

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi, seçimlerin ardından CHP'nin liderliğinde bir yapıya büründü.

CHP, mecliste %49,42'lik bir oranla çoğunluğu elde ederken, AK Parti %28,16 ile takip etti. Yeniden Refah Partisi %4,77, MHP %4,75 ve Zafer Partisi ise %3,75 oy oranına sahip oldu.

Bu sonuçlar göre Ankara Büyükşehir meclis çoğunluğu CHP'ye geçti. 148 üyeden 87'sinin CHP'den, 61'inin AK Parti ve MHP'den oluşması bekleniyor.

Seçim Sonuçlarının Değerlendirmesi

Ankara'da, CHP adayı Mansur Yavaş'ın %60,35 oy oranı ile seçimi önde tamamlaması, başkentin siyasi haritasında dikkate değer bir değişikliğe işaret ediyor. AK Parti'nin adayı Turgut Altınok ise %31,69 oy oranıyla ikinci sırada yer aldı. Bu sonuçlar, Mansur Yavaş'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine devam edeceğini gösteriyor.

AK Parti Ankara’da hangi ilçeleri kazandı?

Akyurt, Altındağ, Bala, Çubuk, Evren, Kızılcahamam, Pursaklar, Sincan

CHP Ankara’da hangi ilçeleri kazandı?

Ayaş, Beypazarı, Çankaya, Elmadağ, Etimesgut, Gölbaşı, Güdül, Haymana, Kahramankazan, Kalecik, Keçiören, Mamak, Nallıhan, Polatlı, Şereflikoçhisar, Yenimahalle.

MHP ve diğer partilerin kazandığı belediye başkanlığı yok.

Ankara’da hangi ilçeleri, hangi parti kazandı?

2024 yerel seçimlerinde Ankara'da ilçe belediye başkanlıkları da büyük bir rekabete sahne oldu. CHP, 16 ilçede zafer elde ederken; AK Parti ise 8 ilçede başarıya ulaştı.

CHP'nin kazandığı ilçeler arasında Çankaya, Keçiören ve Yenimahalle gibi Ankara'nın önemli merkezleri yer alırken, AK Parti'nin kazandığı ilçeler arasında Altındağ, Sincan ve Pursaklar gibi kritik bölgeler bulunuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.