Pursaklar Evcil Hayvanlar Parkına Yoğun İlgi! O kültür mirası gelecek nesillere taşınıyor... Ankara Haberleri

Pursaklar Evcil Hayvanlar Parkına Yoğun İlgi! O kültür mirası gelecek nesillere taşınıyor... Ankara Haberleri
Pursaklar Belediyesi, Evcil Hayvanlar Parkı ve Rehabilitasyon Merkezi'nde Osmanlı döneminden kalma Sultan Tavuğu dahil 20 farklı türden 100 kanatlı hayvanı koruyarak gelecek nesillere aktarıyor. Bu girişim, tarihi ve kültürel mirası yaşatmayı amaçlıyor.

Pursaklar Belediyesi, Evcil Hayvanlar Parkı ve Rehabilitasyon Merkezinde Osmanlı döneminde sarayda yetiştirilen bir cins olan Sultan Tavuğu başta olmak üzere 20 farklı türdeki 100 kanatlı hayvanı koruma altına alarak, gelecek nesillere taşıyor.

Pursaklar Belediyesi tarafından Evcil Hayvanlar Parkı ve Rehabilitasyon Merkezi’nde Osmanlı mirası Sultan Tavuğu başta olmak üzere 20 farklı türdeki 100 kanatlı hayvana ev sahipliği yapıyor.

‘‘20 farklı türdeki kanatlı hayvanımızın gelecek nesillere güvenle taşınabilmesi için gerekli tüm bakımlarını büyük bir özenle gerçekleştiriyoruz’’

Pursaklar Belediyesi’nden Gelecek Nesillere Miras

Soyu tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan kanatlı hayvan türlerini koruma altına aldıklarını belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin; ‘‘Osmanlı’nın mirası olan Sultan Tavuğu başta olmak üzere nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya kalan kanatlı hayvan türlerini Evcil Hayvanlar Parkı ve Rehabilitasyon Merkezimizde koruma altına aldık. Bu merkezimizde 20 farklı türdeki kanatlı hayvanımızın gelecek nesillere güvenle taşınabilmesi için gerekli tüm bakımlarını büyük bir özenle gerçekleştiriyoruz. Kümes hayvanlarımızın bakımını hekimlerimiz tarafından günlük olarak yapılmaktadır’’ dedi

20 farklı türdeki 100 kanatlı hayvanın yetiştirilerek çoğaltıldığı Evcil Hayvanlar Parkı ve Rehabilitasyon Merkezi’nde Belediye ekipleri tarafından geçmiş dönemde Osmanlı Devleti’nde sarayda bakılan bir hayvan türü olan, tırnak uçlarına kadar her yerinde yoğun bir tüy bulunan Sultan Tavuğunun bakımı büyük bir özenle ve titizlikle yapılıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.