Kapıkule‘de Ecstasy operasyonu!

Kapıkule‘de Ecstasy operasyonu!
Kapıkule‘de Ecstasy operasyonu, Uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele, Kapıkule’de Yaklaşık 500 Bin Adet Ecstasy ve hayvansal doping ilacı Ele Geçirildi

Gümrük Muhafaza ekiplerince Kapıkule Gümrük Sahasında gerçekleştirilen operasyonda 121,5 kilogram ağırlığında yaklaşık 500 bin adet ecstasy cinsi uyuşturucu hap ile 105 şişe hayvansal doping ilacı ele geçirildi.

Uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele faaliyetleri kapsamında Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünce yürütülen istihbarat ve risk analizi çalışmaları sonucunda, Türkiye’ye giriş yapmak üzere Kapıkule Gümrük Sahasına gelen bir tır şüpheli bulundu.

Uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele

X-ray taramasına sevk edilen araçta, şüpheli yoğunluklar bulunduğu tespit edildi. Bunun üzerine araç, arama hangarına alınarak şüpheli yoğunlukların gözlendiği bölümlerde dedektör köpekler eşliğinde ayrıntılı inceleme başlatıldı.

Narkotik dedektör köpeklerin araçta bulunan çantalara aşırı tepki vermesi üzerine yapılan aramada 59 kilogram 846 gram ecstasy cinsi uyuşturucu hap ile faturasız, belgesiz ve beyan edilmeyen toplam 105 şişe hayvansal doping ilacı ele geçirildi.

Kapıkule’de Yaklaşık 500 Bin Adet Ecstasy Ele Geçirildi

Söz konusu olayla ilgili yürütülen araştırmaları derinleştiren Gümrük Muhafaza ekipleri, aynı sıralarda gümrük sahasında bulunan bir diğer tırın da uyuşturucu taşıyan araçla bağlantılı olduğunu saptadı. İkinci araçta gerçekleştirilen aramalar neticesinde ise yine çantalara ve aracın muhtelif yerlerine gizlenmiş vaziyette, 61 kilogram 726 gram ecstasy hap ile 484 gram esrar ele geçirildi.

Yakalama yapılan iki araçta, toplamda tahmini piyasa değeri 14 milyon 600 bin lira olan 121,5 kilogram ağırlığında 486 bin 300 adet ecstasy hap, 484 gram esrar ve 105 şişe hayvansal doping ilacına el konuldu.

Son Dakika Uyuşturucu Haberleri Edirne

Edirne uyuşturucu haberlerinin en son gelişmeleri yalnızca o bölgede yaşayan kişiler değil tüm ülke için oldukça önemlidir. Edirne kaçakçılığın yoğun olduğu illerden birisidir. Pek çok kişi de uyuşturucu kaçaklığı için yine bu bölgeyi kullanıyor. Edine üzerinden ülkeye sokulan uyuşturucular da tüm ülkeye dağıtılıyor.

Bundan dolayı Gümrük Muhafaza ekipleri ve Edirne kaçakçılık şube müdürlüğü sürekli olarak faaliyet gösteriyor. Edirne’de bu tarz yaşanan gelişmeler de ülke genelinin merak ettiği konular arasında yer alıyor. Bu konuları da takip edebilmek için haber sitemiz ziyaret edilebilir.

Edirne’deki Tüm Gelişmelerin Takip Edilebilirsiniz

Edirne gündemi oldukça yoğundur. Sınır bölgesi olmasından dolayı pek çok kaçakçılık buradan yapılıyor. Edirne emniyeti de bunların önüne geçebilmek için gece gündüz çalışıyor. Bu gölgede sıklıkla kaçakçılığın önlenebilmesi için operasyonlar düzenleniyor. Bu operasyonlardan bir tanesi de uyuşturucuya karşı yapılandır.

Düzenlenen operasyonlar ve Edirne’de gözaltına alınanlar hakkında bilgilerin alınabilmesi için de internet sitemizden haberler takip edilmelidir. Haber sitemiz Edirne’deki tüm gelişmeleri yakından takip ediyor ve tüm ülkeyi gelişmeler hakkında bilgilendiriyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.