Ankaragücü Taraftar Grupları

Ankaragücü Taraftar Grupları
Ankaragücü Taraftar Grupları, ankaragücü taraftar grubu sol kapalı, ankaragücü tribün liderleri, ankaragücü gecekondu, ankaragücü bekar evi, ankaragücü sağ kapalı

Ankaragücü Taraftar Grupları

Ankaragücü taraftar grupları bir hayli fazla olup anarşist ve eşitlikçi yanları ile dikkat çekmektedir. Futbol sektörünün önemli yapıtaşlarından biri olan taraftar gruplarının dinamizmi oldukça önemlidir. Ankaragücü taraftar grupları arasında en bilineni olan Gecekondu; son zamanlarda diğer taraftar grupları ile aralarında oluşan gerginlik ve küskünlüğün son bulduğunu ise yakın zamanda açıkladı.

Tribün grupları olarak da bilinen taraftar grupları arasında bulunan Gecekondu, Ankaragücü’nün önemli bir taraftar grubunu oluşturmaktadır. Bünyesinde birçok genci ve Ankaragücü’ne emek vermiş insanı barındıran Gecekondu’nun Ankara için büyük bir önemi bulunmaktadır.

Ankaragücü Gecekondu taraftar grubu Ankara’da hem futbol için hem de halk için büyük bir önem taşımaktadır. Ankaragücü’nün önemli bir taraftar grubu olan Gecekondu son zamanlarda yaşadığı diğer taraftar grupları ile olan küskünlüklerine son verdiğini açıklamış bulunmaktadır.

Barış yanlısı olan taraftar grubu bunu her fırsatta dile getirmekten çekinmemiştir ve hala barış yanlısı olduklarını dile getirmektedirler. Ankaragücü’nü sonuna kadar destekleyen bu taraftar grubu birçok farklı insandan oluşmaktadır. Ankara tribünlerinin en arkasını işgal ettikleri için ise kendilerine Gecekondu ismini vermeyi uygun görmüşlerdir.

Ankaragücü taraftar grubu Sol Kapalı şimdilerde Pegasus ismi ile de bilinen bir taraftar grubudur. Ancak çok uzun zaman önce taraftar gruplarını feshederek Ankaragücü ile vedalaşmış ve tribünlerden ayrılmışlardır.

Ankaragücü için önemli bir taraftar grubu olan Sol Kapalı – Pegasus kendisini 2009 yılı karışık futbol ve kulüp tartışmaları neticesinde feshetmeye karar verdikleri bilinmektedir. Feshetmelerindeki en büyük neden ise takıma değil menajerlere gereksiz yatırımların yapılması ve haksız kazanç sağlanması rol oynamıştır.

Ankaragücü taraftar grupları arasında yer alan Anti X grubu da 2004 yılında tribünlerde görülmeye başlamıştır. Başkanları Minti olarak bilinmekte olan ve efsanevi biri olarak kabul edilmektedir.

Anti X anarşist bir taraftar grubu olup sadece Ankaragücü’nü savunmakta ve Ankaragücü dışında kalan futbol takımlarını ve taraftar gruplarını yok saymaktadırlar. Ankaragücü taraftar grupları arasında önemli bir yeri bulunan Anti X uzun zamandır sessizliğini korumaktadır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.