Pandemi Şartları Sporu Derinden Etkiledi! 2 Bin 500 Sporcu Dijital Ortamda Kampa Başladı

Pandemi Şartları Sporu Derinden Etkiledi! 2 Bin 500 Sporcu Dijital Ortamda Kampa Başladı
Türkiye’nin her tarafından 2 bin 500 sporcu dijital kampta bir araya geliyor Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay: "Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı kurumlarda kalan çocuklarımız ve şehitlerimizin çocukları da dijital kampımıza katıldı"

Türkiye Satranç Federasyonunun organize ettiği dijital kamp, 2 bin 500 sporcunun katılımıyla başladı.

Federasyondan yapılan açıklamaya göre 14 Şubat Pazar günü sona erecek dijital kampın açılışını başkan Gülkız Tulay ve yöneticiler gerçekleştirdi.

Kampta 70 antrenör gözetiminde 7-18 yaş aralığındaki 2 bin 500 sporcu 9 günlük sürede özel eğitimler alacak.

Satranç eğitiminin yanı sıra salgın nedeniyle kapalı alanlarda kalan çocukların fiziksel gelişimine de destek olmak için kampta sabah egzersizleri ve çeşitli etkinlikler de yapılacak.

"Dijital dünyada dev bir buluşmaya da imza atıyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen federasyon başkanı Gülkız Tulay, dijital dünyada "dev" bir buluşmaya da imza atıklarını ifade etti.

Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Şampiyonası’nı salgın nedeniyle düzenlenemediğini hatırlatan Tulay, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Geçmiş yıllarda Yaş Grupları’na katılan sporcularımızı yarıyıl tatilinde Dijital Kamp’ta özel bir satranç eğitimiyle buluşturmak istedik. Yine çok fazla talep, yine çok fazla katılım oldu, Sevgi Evleri ve Kale Gibi Gelecek projelerimiz vesilesiyle satranç sporu ile tanışan Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı kurumlarda kalan çocuklarımız ve şehitlerimizin çocukları da dijital kampımıza katıldı. Sporcularımızın satranç gelişimi için çok önemli bir süreç olacak. Rekor katılımlı Yaş Grupları şampiyonamızı pandemi şartları izin verirse 2021 yılında yüz yüze düzenlemek istiyoruz. Bu konuda hazırlıklarımızı yaptık ve koşulların uygun olmasını bekliyoruz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.