Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mevkidaşlarıyla Telefon Diplomasisi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mevkidaşlarıyla Telefon Diplomasisi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Guelleh ve Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede Türkiye-Gürcistan ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı. Görüşmede orman yangınları dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini ileten Gürcistan Cumhurbaşkanı Zurabişvili’ye yangınla mücadelede gösterdiği dayanışma için teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Gürcistan’ın bölgede ortaya çıkan yeni fırsatları değerlendirmek suretiyle ortak enerji ve ulaştırma projeleri üzerinde çalışabileceğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, orman yangınları dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini ileten Senegal Cumhurbaşkanı Sally’e, gösterdiği dayanışma için teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Guelleh ile telefonda görüştü. Görüşmede, Türkiye-Cibuti ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı. Bu arada Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari ile telefonda görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Türkiye-Nijerya ilişkileri ve bölgesel konuları ele aldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.