Akyurt arama kurtarma ekibi eğitimlere başlıyor!

Akyurt arama kurtarma ekibi eğitimlere başlıyor!
Akyurt Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi kurudu ve eğitim çalışmaları için protokol imzalandı. Akyurt Belediye Meclisinin 05.05.2023 tarihli toplantısında, 61 nolu kararı ile belediye bünyesinde arama kurtarma ekibi kurulması için Plan ve Proje Müdürlüğü ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü görevlendirildi.

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, İHH Ankara Şube Başkanı Hacı Bayram Şahin, Akyurt Belediye Başkan Yardımcısı Cemalettin Sarp, İHH Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyeleri İbrahim Kurmuş, Erkan Kalıcı, İHH Ankara Arama Kurtarma Ekip Lideri Ömer Ünal ve Akyurt Belediyesi Plan ve Proje Müdürü Bünyamin Akyurt, eğitim protokolünün imzalanması için Akyurt’ta bir araya geldi.

İki müdürlüğün çalışmaları sonucunda Akyurt Belediyesi arama kurtarma ekibinde görev almak isteyen ve tamamı çalışanlardan oluşan gönüllüler belirlendi. Eğitim çalışmalarına başlanması için ise Akyurt Belediyesi ile İHH İnsani Yardım Vakfı arasında protokol imzalandı.

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, imzalanan protokol ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi “Akyurt Belediyesinde göreve geldiğimiz günden itibaren yeniliklerin destekçisi olduk. Farklı alanlarda Akyurt’ta ilk kez çalışmalar yaptık. 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük depremin yaralarının sarılması için bölgede aktif olarak çalıştık. Uzun süre ekiplerimiz arama kurtarma da dahil olmak üzere insani yardımların ulaştırılmasında görev aldı. Böyle büyük afetler bizleri önlemler almaya, müdahale etme noktasında eğitimli ve donanımlı bir yapıya kavuşmaya sevk etti. Mayıs ayında Belediye Meclisinde alınan karar neticesinde çalışmalara başladık. Tamamı Akyurt Belediyesindeki çalışma arkadaşlarımızdan oluşan 24 kişilik ekibimizi oluşturduk ve arama kurtarma, ilkyardım eğitimlerini gerçekleştireceğiz. Bu konuda bizlere yardımcı olan İHH İnsani Yardım Vakfı Ankara Şubesi Başkanı Sayın Hacı Bayram Şahin ve yönetimine, arama kurtarma ekip liderine ve Belediyemiz tarafında işlemleri hızla yürüten ve bu noktaya getiren arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İnşallah ekibimiz en kısa zamanda hazır hale gelecek. Allah hayırlı uğurlu eylesin.”

attachment-87538-0-21f08bb1761a6c2fdb04fe544712cef9-1689932162.jpg

attachment-87538-1-21f08bb1761a6c2fdb04fe544712cef9-1689932165.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.