Emeklilere Çifte Müjde! Ara Zam, 5 Bin TL Ödeme… Anlaşma Sağlandı!

Emeklilere Çifte Müjde! Ara Zam, 5 Bin TL Ödeme… Anlaşma Sağlandı!
Emeklilere ek zam ve ikramiye müjdesi! Türkiye'de devam eden ekonomik krizin emeklileri olumsuz etkilemesi sebebiyle zam ve ek ikramiye talepleri arttı. Prof. Dr. Abdulkadir Develi ve Emin Yılmaz, bu konudaki beklentilere dair açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de yaşanan ekonomik sıkıntılar ve özellikle krizin emeklileri olumsuz etkilemesi sebebiyle, bir süredir ek zam ve ikramiye konusu gündemde yer alıyor. CNN TÜRK yayınına bağlanan Uzmanlar Ekonomist Prof. Dr. Abdulkadir Develi ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz, bu konuya dair önemli açıklamalarda bulundular.

Üçüncü İkramiye Yolda

Sabah gazetesinin haberine göre; bu yıl Cumhuriyetin 100'üncü yılı dolayısıyla ödenen bayram ikramiyelerine ek, bir de üçüncü ikramiye ödenmesi planlanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bu konuda hazırlık yaptığı ifade ediliyor. Ödenecek ikramiye miktarı üzerinde çalışmaların devam ettiği ve 5 bin lira rakamında uzlaşı sağlandığı belirtiliyor. Resmi açıklamanın ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi yapılması bekleniyor.

Ara Zam İçin Formüller Geliştiriliyor

Bu iyileştirmenin yanı sıra, emeklilere ara zam yapılması da masada. Özellikle önümüzdeki ocak ayında SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin enflasyon oranında, memur emeklilerinin ise toplu sözleşme artışı ve enflasyon farkı alacağı belirtiliyor. Fakat bunun yanında ek bir iyileştirmenin de yapılması planlanıyor.

TBMM Gündeminde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da müjdelediği bu iyileştirme çalışmaları sürerken, konunun ekim ayında TBMM'nin açılmasıyla meclis gündemine gelmesi bekleniyor.

Kriz döneminde ek gelir ihtiyacı hisseden milyonlarca emekli, bu gelişmeleri umutla bekliyor. Ancak her ne kadar bu gelişmeler olumlu gözükse de, uygulamaya geçirilmesi ve yaratacağı etkiler ancak zamanla anlaşılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.