Üniversite Öğrencilerine 10 GB İnternet Desteği Başlıyor! Üniversite öğrencilerine ücretsiz internet şartları ne?

Üniversite Öğrencilerine 10 GB İnternet Desteği Başlıyor! Üniversite öğrencilerine ücretsiz internet şartları ne?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üniversite öğrencilerine aylık 10 GB ücretsiz internet desteği sağlanacağını duyurdu. Bu destek, bir hatla sınırlı ve 12 ay boyunca geçerli olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından gençlere yönelik önemli destekleri duyurdu. Bu destekler arasında üniversite öğrencilerine aylık 10 GB ücretsiz internet desteği de bulunuyor. Erdoğan’ın açıklamalarının ardından, ücretsiz internet desteğinden faydalanmak isteyen öğrenciler konu hakkında detaylı bilgiler araştırmaya başladı.

10 GB İnternet Desteği Ne Zaman Başlayacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversite öğrencilerine bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca aylık ücretsiz 10 GB internet kotası tanımlandığını duyurdu. Bu hakkın kullanımı hakkında detaylar ilgili bakanlıklar tarafından belirlenecek. Öğrenciler, bu hakkını istedikleri üç mobil şebeke operatörü üzerinden kullanabilecekler.

Üniversite öğrencilerine ücretsiz internet şartları ne?

Öğrencilere yönelik bir diğer destek ise elektronik cihaz alımında sağlanacak. Örgün eğitimdeki üniversite öğrencilerine, satış fiyatı 9.500 TL’yi geçmeyen cep telefonu ve bilgisayar alımlarında, 5.500 TL’ye kadar finansal destek sağlanacak. Bu destek, cep telefonları için piyasa fiyatının %44,4'ü, bilgisayarlar için ise %16,7'si kadar olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, teknoloji ve bilgiye erişimin gençler için ne kadar önemli olduğunun altını çizerek, bu tür desteklerle gençlerin eğitim hayatlarını daha verimli ve etkili bir şekilde sürdürmelerinin hedeflendiğini vurguladı.

Bu önemli gelişmelerin ardından, üniversite öğrencilerinin eğitim hayatlarına önemli bir katkı sağlanması ve teknolojik erişimlerinin artırılması hedefleniyor. Uygulamaların ne zaman başlayacağı ve detaylı bilgiler ilgili bakanlıklar tarafından yakın zamanda açıklanacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.