SSK, Bağ-Kur ve memur emeklisine müjde! Ödemeler bugün başlıyor!

SSK, Bağ-Kur ve memur emeklisine müjde! Ödemeler bugün başlıyor!
2024 yılında emekli bayram ikramiyeleri yüzde 50 artışla 3 bin TL’ye yükseltildi, toplamda 6 bin TL olacak. SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklileri ve hak sahipleri bu ödemeden faydalanacak. Ramazan Bayramı öncesi ödemeler 2-4 Nisan arasında yapılacak.

Türkiye genelinde milyonlarca SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklisi, Ramazan Bayramı öncesinde müjdeli bir haberi duydu: 2024 yılı emekli bayram ikramiyeleri yüzde 50 artışla 3 bin TL’ye yükseltildi. Bu yıl için emeklilere ödenecek toplam ikramiye miktarı 6 bin TL olarak belirlendi, bu haberle birlikte emeklilerin yüzü güldü.

Kimler Faydalanabilir?

Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde, emekli bayram ikramiyesinden yararlanacak kişiler büyük bir merak konusu oldu. Vefat eden sigortalıların yakınları, dul ve yetim maaşı alanlar da dahil olmak üzere geniş bir yelpazede emekliler ve hak sahipleri, hisseleri oranında bu ödemeden faydalanacak.

EYT’liler ve Yeni Emekliler Dikkat!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ve yakında emekli olacak vatandaşlar için de ikramiye ödemeleri gündemde. Mart 2024’e kadar emeklilik başvurusunda bulunan EYT’liler, hem Ramazan hem de Kurban Bayramı ikramiyelerini alacak. Mayıs sonuna kadar başvuruda bulunanlar ise sadece Kurban Bayramı ikramiyesinden yararlanabilecek.

İkramiye Ödeme Tarihleri Bugün Başlıyor...

2024 yılı Ramazan Bayramı ikramiyeleri, bayramdan önceki hafta hesaplara yatırılacak. Ödeme takvimi şu şekilde:

Maaş ödemeleri her ayın 17 veya 18’i olanlara 2 Nisan’da,

19, 20, 21, 22’si olanlara 3 Nisan’da,

23, 24, 25, 26’sı olanlara 4 Nisan’da yapılacak.

Bu ödeme planı, emeklilerin bayram öncesi ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilmesi için büyük bir kolaylık sağlıyor.

İkramiyeler Zamlı Ödenecek!

Emeklilerin bayram ikramiyesinin 3 bin TL’ye çıkarılmasıyla ilgili yasa, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Artık Ramazan ve Kurban Bayramları öncesinde yılda iki kez olmak üzere, emeklilere toplamda 6 bin TL ikramiye ödenecek. Bu artış, emeklilerin yaşam kalitesine doğrudan katkı sağlayacak bir gelişme olarak karşılandı.

Bu önemli artış ve ödeme takviminin açıklanması, milyonlarca emeklinin bayram öncesinde ekonomik olarak rahatlamasını sağlayacak. Hem günlük yaşamlarına katkı sunacak bu ek gelir hem de emeklilikte yaşanan maddi sıkıntıları bir nebze olsun hafifletecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.