Kredi Kartını Asgari Ödeyenlere Kötü Haber! Aylık Faiz Oranı Yükseldi! Peki Kredi kartında faiz nasıl işliyor?

Kredi Kartını Asgari Ödeyenlere Kötü Haber! Aylık Faiz Oranı Yükseldi! Peki Kredi kartında faiz nasıl işliyor?
TCMB, kredi kartı işlemleri için aylık faiz oranını %3,66'dan %4,25'e çıkardı, menkul kıymet tesis oranını %4'ten %1'e düşürdü. Ayrıca, hükümete açık mektup göndererek enflasyonla mücadelede para ve maliye politikalarının eş güdümünün önemini vurguladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), kredi kartı işlemleri ve menkul kıymet tesisine ilişkin önemli kararlar aldı. Bu yeni düzenlemeler, kredi kartı faiz oranlarının yükseltilmesi ve menkul kıymet tesis oranlarında yapılan değişiklikleri içeriyor. Bu kararlar, TCMB'nin piyasa mekanizmasının işlevselliğini koruma ve makro finansal istikrarı sağlama hedefi doğrultusunda atılan adımlar olarak görülmekte.

Kredi Kartını Asgari Ödeyenlere Kötü Haber! Aylık Faiz Oranı Yükseldi!

TCMB tarafından yapılan açıklamada, kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranının yüzde 3,66'dan yüzde 4,25'e çıkarıldığı duyuruldu. Bu artış, kredi kartı borçlarının maliyetini artırarak tüketicilerin borçlanma alışkanlıklarında ve harcama davranışlarında değişiklik yapmalarını teşvik edebilir.

Menkul Kıymet Tesis Oranında Düşüş!

Ayrıca, menkul kıymet tesisine tabi yükümlülüklere uygulanan menkul kıymet tesis oranının yüzde 4'ten yüzde 1'e indirilmesine karar verildi. Bu değişiklik, bankaların likidite yönetimine olumlu katkı sağlayarak, finansal sistemdeki likiditenin artırılmasına yardımcı olacak bir adım olarak değerlendiriliyor.

Menkul Kıymet Tesis Uygulamasının Sonlandırılması

TCMB, kredi büyümesine göre menkul kıymet tesisine ilişkin uygulamanın sonlandırılmasına karar verdiğini de bildirdi. Bu karar, bankaların aktif yönetiminde esneklik sağlayarak, kredi verme kapasitelerinin artırılmasına olanak tanıyacak.

TCMB'nin Hükümete Açık Mektup

Bu kararların yanı sıra, TCMB'nin hükümete gönderdiği açık mektup da dikkat çekti. Mektupta, 2023 yılı enflasyonu ele alınarak, dezenflasyon sürecinde para ve maliye politikalarının eş güdümünün önemi vurgulandı. TCMB, enflasyonla mücadelede sıkı para politikası duruşunun ve ihtiyatlı maliye politikasının önemine dikkat çekti.

TCMB'nin aldığı bu kararlar ve hükümete gönderdiği açık mektup, Türkiye'nin makroekonomik istikrarını sağlama yolundaki kararlılığını gösteriyor. Alınan önlemler, ekonomideki dalgalanmaların önlenmesi ve finansal istikrarın korunması açısından kritik öneme sahip.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.