Emeklilere Refah Payı Müjdesi Gündemde! Maaşlarda Büyük Artış Beklentisi...

Emeklilere Refah Payı Müjdesi Gündemde! Maaşlarda Büyük Artış Beklentisi...
Milyonlarca emekliyi ilgilendiren refah payı artışı ve en düşük emekli maaşındaki beklenen yükselişle ilgili detaylar açıklandı. Ekonomist Muhammet Bayram, yıl sonunda emeklilerin alım gücünde önemli bir artış olacağını öngörüyor.

Emeklilerin merakla beklediği zam oranları ve refah payı artışıyla ilgili yeni gelişmeler var. Mart ayı enflasyon rakamlarının netleşmesiyle birlikte, emeklilere yapılacak zam için geriye son üç veri kaldı. Ekonomist Muhammet Bayram, Milliyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada, 2024 yılının "emekliler yılı" olarak ilan edildiğini ve seçim öncesi emeklilere yönelik bir dizi indirim ve güzel haberlerin duyurulduğunu belirtti. Zincir marketlerden, devlet demiryollarına, uçak şirketlerinden, otobüs şirketlerine kadar pek çok alanda indirimlerin yapılacağı ve kültürel ile sanatsal faaliyetler için emeklilere indirimli turlar düzenleneceği ifade edildi.

Refah payı artışı konusunda Bayram, son üç aylık verilerin yüzde 15 seviyesinde olduğunu, bu oranın sonraki üç ayda yüzde 25'e ulaşmasıyla birlikte, emeklilere yüzde 30'a varan bir artış yapılacağını düşündüğünü açıkladı. Bu artışla birlikte emeklilerin alım gücünün önemli ölçüde artacağına işaret eden Bayram, en düşük emekli maaşının şu an 10 bin TL olduğunu, aslında asgari ücrete oranla 15 bin TL seviyesinde olması gerektiğini vurguladı. Kök maaşın düşük olmasının emeklilerin yapılan zamlardan tam olarak faydalanamamasına sebep olduğuna değinilirken, devletin sosyal devlet ilkesi gereği düşük maaşları tamamladığına dikkat çekildi. Kök maaşın en düşük emekli maaşına sabitlenmesinin büyük bir devrim olacağı ifade edildi, böylece emeklilerin mali durumunun önemli ölçüde iyileşeceği öngörülüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.