Yeni Vergi Düzenlemesi Hakkında İlk Açıklama Geldi!

Yeni Vergi Düzenlemesi Hakkında İlk Açıklama Geldi!
Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş tarafından yapılan açıklama ile yeni vergi düzenlemesi hakkında ilk önemli açıklama yapılmış oldu. Yeni Vergi Düzenlemesi Hakkında İlk Açıklama Geldi! İşte Haber detayı...

Yeni Vergi Düzenlemesi Hakkında İlk Açıklama Geldi!

Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş tarafından yapılan açıklama ile yeni vergi düzenlemesi hakkında ilk önemli açıklama yapılmış oldu. Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen ve çeşitli tartışmalara neden olan yen vergi düzenlemesi hakkında yapılan açıklamada, Değerli Konut Vergisi kapsamında tatile gidenlerden %2 oranında vergi alınmasına ilişkin düzenleme tartışma yaratmıştır.

Vergi sisteminde yapılması planlana yeni düzenlemeye ilişkin detaylar her geçen gün biraz daha derinleşmektedir. Otellerde konaklayan kişilerden %2 oranında vergi alınacağının gündeme gelmesi birçok kişi tarafından tepkiyle karşılanmıştır. Aynı düzenleme kapsamında gelir vergisinde üst limit %35’den %40’a çıkması hedeflenmektedir.

Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş tarafından yapılan gün içindeki açılama ile bazı konutlardan ek vergi alınması ve kambiyo muameleleri vergisi ise binde 1’den binde 2’e yükseltileceği ifade edilmiştir.

Dijital Hizmet Vergisi ve Yeni Vergi Düzenlemeleri

TBMM Plan Bütçe Komisyonunda önümüzdeki haftalarda görüşülmesi planlanan Dijital Hizmet Vergisi ve Bazı Vergi Kanunlarında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanın Teklifi hakkında yeni tartışmalar ortaya çıkmıştır. Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş tarafından yapılan açıklamada yeni vergi paketinin amacının çok kazanandan daha fazla vergi az kazandan ise daha az vergi alınacağı ifade edilmiştir.

Meclis gündemine alınması planlanan yeni düzenlemede farklı birçok alanda vergi düzenlemesinin yapılması ön görülmektedir. Lüks konut, konaklama ve dijital hizmetlere ilişkin yeni vergilerin getirilmesi ise yine vergi düzenlemesi hakkında dikkat çeken en önemli başlıklar arasında yer almaktadır.

Gelir vergisi üst diliminin %35 seviyesinden %40’a çıkarılmasını teklif eden Ak Parti tarafı, 500 bin TL ve üstünde kazanç sağlayan kişilerin %40 oranında bir vergi ödeyeceği ifade edilmiştir.

Söz konusu yeni düzenlemede en çok dikkat çeken ve vatandaşlar tarafından merak edilen düzenleme ise Dijital Hizmetler Vergisidir. Web siteleri üzerinden sunulan aracılık hizmetleri kapsamında elde edilen gelirler için %7,5 oranında bir vergi yeni düzenlemede ön görülmektedir.

Konaklama vergisi başlığı altında %2 oranından konaklayan kişilerden yeni bir ek vergi uygulaması yapılması hedeflenmektedir. Mehmet Muş tarafından yapılan açıklamada ayrıca spor hakemlerinin gelir vergisi istisnalarının da kaldırılacağı belirtilmiştir.

Dijital Hizmet Vergisi Getirilecek

Son günlerde tartışmaların odağı haline gelen yeni vergi düzenlemesi kapsamında Dijital Hizmetler Vergisi en dikkat çeken düzenlemedir. Çeşitli web siteleri aracılığıyla sunulan aracılık hizmetleri için %7,5 oranında vergi alınmasına ilişkin düzenleme ile hasılat üzerinden gelir elde edilmesi hedeflenmektedir.

Aynı düzenleme içinde yer alan bir başka dikkat çeken konu ise 500 bin TL gelir elde eden gerçek kişilerin tamamına kazançlarını beyan etme imkanı getirilecektir.

Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş tarafından yapılan açıklamada şirketlerin kiraladıkları otomobillerde 5 bin 500 TL üst limit uygulaması yapılmasının komisyonda teklif edileceği ifade edilmiştir. Bu yeni düzenleme ile şirket sahiplerinin şahsi kullanımlar için şirket adına araç kiralama ve giderleri şirket üzerine aktarmasının önüne geçilmesi hedeflenmektedir.

Dijital ortamlar üzerinde sunulan tüm içerikler, reklam ve aracılık hizmetleri için yeni vergi uygulamasının önümüzdeki günlerde ne tür etkiler yaratacağı merakla beklenmektedir.

Kambiyo Vergi Oranı Bin’de 2’Ye Çıkarılacak

Kambiyo muameleleri vergi oranında binde 1 olan oran binde 2’ye çıkarılmasının teklif edileceği açıklanmıştır. Döviz hesaplarından elde edilen faiz gelirleri için uygulanan stopaj oranına %15’in üzerinde bir katına kadar arttırılması da teklif içinde yer alması beklenmektedir. Yapılan yeni vergi düzenlemesinin gelecek dönem için nasıl bir etki yaratacağı ise merak konusudur.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.