Emine Bulut Davasında Fedai Varan'ın Cezası Belli Oldu!

Emine Bulut Davasında Fedai Varan'ın Cezası Belli Oldu!
Kırıkkale'de eski eşi Emine Bulut'u bir restoranda 10 yaşındaki kızının yanında boğazından bıçaklayarak öldüren Fedai Varan, "kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapis cezası aldı. Avukatları sanık için kravat indirimi talebinde bulundu fakat mahkeme cezada herhangi bir iyi hal indirimi uygulamasına gitmedi.

Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 2. duruşmaya "canavarca hisle tasarlayarak öldürme" suçundan hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle jet hızıyla iddianame hazırlanan ve Bolut F tipi cezaevinde tutuklu olarak yargılanan 41 yaşındaki Fedai Varan ve çok sayıda avukat katılım gerçekleştirdi.

Emine Bulut'un farklı suçlar sebebiyle cezaevinde olan kardeşleri Bekir ve Mikail Bulut ise SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katılım gerçekleştirdi. Diğer kardeşleri Kazım ve Feyyaz Bulut ile birlikte anne Fadime ve Baba Ahmet Bulut'da duruşmada yer aldılar. Cinayete tanık olan F.B.V. ise duruşmaya katılım gerçekleştirmedi. Duruşmada Emine Bulut'un babası Ahmet Bulut, torununun velayetini almak amacıyla vasi tayin edilmesi talebinde bulundu.

Sanığın avukatı Ersoy Aytaç, cinayetin tasarlayarak canavarca bir hisle meydana gelmediğini ve Emine Bulut'un çocuğunun velayetini kötüye kullanarak, sanığın kızıyla görüşmesini engellediğini iddia ederek tahrik indirimi talebinde bulundu. Avukat, sanığın duruşmalarda gösterdiği tavrı sebebiyle "kravat indirimi" talebinde de bulundu. Ayrıca kendilerinin katili ya da gerçekleştirilen bu eylemi savunmadıklarını, katilin yargılama hususunda kaynaklanan haklarını savunduklarını belirtti.

Mahkeme Başkanı Fedai Varan'a son sözünü sordu. Varan ise adil yargılanmadığını ifade ederek susma hakkını kullandığını dile getirdi. Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucunda Fedai Varan'a TCK'nın 81. maddesi gereğince indirimsiz ömür boyu hapis cezası verdi. İndirim taleplerini de reddederek herhangi bir indirim uygulaması yapmadı.

Emine Bulut'un yakınları, çıkan karara tepki göstererek salonda sanığın üzerine yürüdü ve salonda arbede çıktı. Araya giren güvenlik görevlileri Varan'ı salondan çıkarttılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.