Herkesin Merak Ettiği Konular

Herkesin Merak Ettiği Konular
Herkesin Merak Ettiği Konular, herkesin merak ettiği şeyler, dünyada en çok merak edilen şey, ilginç sorular ve cevapları komik, kısa zor sorular ve cevapları, tarihte en çok merak edilen konular.

Dünyada ve ülkemizde cevabı aranan hatta yanlış bilinen herkesin merak ettiği konular insanların düşünce dünyalarındaki kurguladıkları ile gerçeklik arasında ne kadar ilişki olduğunun bilinmesini sağlar. Merak duygusu insanların araştırma yaparak gerçeğe ulaşmalarına aracılık etmektedir.

Ülkemiz insanı tarafından merak edilen ilginç sorular ve bilimsel cevapları;

Çay içmek harareti alır mı: sadece çayda değil bütün sıcak içeceklerin tüketilmesi sırasında vücut ısı olarak kendisinin daha fazla ısındığını zannederek terleme yapmasına yol açacağından sıcak içecekler harareti alıcı özellik gösterirler.

Deniz havası insana iyi gelir mi: deniz kıyısında bulunan birtakım bakteriler denizden gelen havanın daha güzel olduğu izlenimini uyandırsa da insanla iç içe olan denizlerden ziyade şehirden uzak yerlerde yaşamak daha sağlıklı ve denizden yararlanma konusunda daha iyidir.

Kendi kendine konuşanlar deli mi: İnsanın kendi kendine konuşması delilik değil bilakis yalnızlığa ve psikolojik sorunlarla daha az karşılaşmasına netice vermektedir.

Eşekarısı bal yapar mı: normal arılardan biraz daha irice olan eşekarıları da çiçeklerin özlerini emerek toplamaktadır. Fakat bu özleri kendilerini beslemek ve yavruları için kullanan eşekarılarının bal yapma yetisi yoktur.

Gökyüzü neden mavi görünür: Aslında gökyüzü havada bulunan gazlardan meydana gelmektedir. Atmosferde bulunan bu gazlar güneş ışığından yansıyan mavi rengi diğer renklere oranla daha fazla yansıttığından gökyüzü mavi olarak görülmektedir.

Dünyada en çok merak edilen şey şudur diyebilmek için her ülke insanını ve yaşayışını ortak kabul etmek gerektiğinden bu mümkün olmamakla birlikte ortak olarak hepimizin kafamızı kurcalayan konulara akılcı ve doğru cevaplar bulabiliriz. Dünyada en çok merak edilen sorular ve cevapları:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.