Kahramankazan'da vatandaşlar ABD ve İsrail’i protesto etti

Kahramankazan'da vatandaşlar ABD ve İsrail’i protesto etti
Kahramankazanlılar, ABD’nin İsrail Büyükelçiliği’ni Tel Aviv’den Kudüs’e taşımasını ve buna karşı çıkan sivil Filistinlilerin İsrail tarafından katledilmesini protesto etti.

AK Parti Kahramankazan İlçe Başkanlığı üyeleri, ABD’nin İsrail Büyükelçiliği’ni Tel Aviv’den Kudüs’e taşımasını ve buna karşı çıkan sivil Filistinlilerin İsrail tarafından katledilmesini protesto etmek için Ulu Camii önünde toplandı. Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve vatandaşlar da protesto gösterisine destek verdi. Kahramankazanlılar İsrail tarafından katledilen sivil Filistinliler için cenaze namazı kıldı.

AK Parti Kahramankazan İlçe Başkanı Ali Yıldıztepe, burada yaptığı açıklamada, ABD’nin Tel Aviv’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını, İslam’ın ilk kıblesi, kadim Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma girişimini kabul edilmesinin mümkün olmadığını söyledi. Bu girişimin yok hükmünde olduğunu vurgulayan Yıldıztepe, şunları kaydetti:

“ABD bu girişimiyle BM’yi, BM kararlarını ve uluslararası hukuku açıkça hiçe saydığını göstermiş, bölgedeki ihtilafın çözümünde bir arabulucu değil açıkça bir taraf olduğunu ilan etmiştir. Çok güçlü uluslararası meşruiyeti olan birçok karara rağmen hakları ihlal edilen Filistinli kardeşlerimizin, onurlu davalarını savunurken İsrail’in eli kanlı katilleri tarafından şehit edilişini içimiz kan ağlayarak takip ettik. İsrail’in, şu ana kadar 55 Filistinli kardeşimizin şehadeti ve binlerce masum kardeşimizin yaralanmasıyla sonuçlanan eylemlerini şiddetle kınıyoruz. Müslümanlar olarak, Kudüs’ün namusunu korumak, tarihin bize yüklediği mukaddes bir sorumluluktur. Binlerce Filistinlinin kanlarının dökülmesinden, İsrail kadar ABD’nin de sorumluluğu vardır. İsrail’in dünyanın gözü önünde gerçekleştirdiği bu katliama sessiz kalmayacağız. Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisi, insanlığın kadim silueti, bağımsız Filistin Devleti’nin başkentidir. Filistin ve Filistinliler asla yalnız değildir. Türkiye, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde mazlumun yanında durmaya, hakkın, adaletin ve vicdanın yılmaz savunucusu olmaya devam edecektir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.