ATO'dan ASBÜ ile iş birliği protokolü

ATO'dan ASBÜ ile iş birliği protokolü
Ankara ticaret odası, Ankara sosyal bilimler üniversitesi ile iş birliği protokolü imzaladı

27 MAYIS 2021- Ankara ticaretinin ve üyelerinin gelişimi için üniversite ve diğer kurum ve kuruluşlarla çeşitli alanlarda işbirliklerine imza atan Ankara Ticaret Odası (ATO), bu çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Ankara Ticaret Odası (ATO) ile  Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) arasında, Ankara’nın girişimcilik ve ticari kapasitesinin artırılmasına yönelik araştırma, eğitim, proje geliştirme çalışmalarını içeren ve tezsiz lisansüstü eğitim programlarından indirimli yararlanmayı kapsayan işbirliği protokolü imza töreni ATO Hizmet Binası Fuaye Alanı’nda gerçekleştirildi. Protokole Ankara Ticaret Odası adına Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan imza koydu.

İmza töreninde yaptığı konuşmada, işbirliği protokolü hakkında bilgi veren ATO Başkanı Baran, söz konusu protokol kapsamında, Ankara'nın sosyo ekonomik kalkınması, yenilikçi girişimciliği, rekabetçiliği, teknoloji politikaları, eğitim-geliştirme ve kurumsal yapılandırmasına yönelik olarak araştırma, eğitim, danışmanlık ve proje geliştirme alanlarında ortak çalışma yapılacağını söyledi.

ATO olarak girişimciliği desteklemeye ve geliştirmeye önem verdiklerini anlatan Baran, konuyla ilgili olarak ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaptıklarını bildirdi. Baran, ASBÜ ile yapılacak çalışmalarla kent ekonomisinin önündeki engellerin tespit edileceğini belirterek, “Daha dinamik, daha rekabetçi, daha yenilikçi bir yapı oluşmasına katkı sağlayacağız. Başkentimiz ve ülkemizin bilimsel, kültürel, sosyal ve ekonomik yönden ilerlemesi ve gelişmesine yönelik konularla ilgili çalışmalar hayata geçirmenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Üniversitelerimizle bu konudaki iş birliklerimizi giderek artıracağız" dedi

“ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI”

Eğitimli yönetici ve çalışanların, işletmelerin kalitesini yükseltirken, aynı zamanda rekabette de öne taşıdığına dikkati çeken Baran, işletmelerin gelişmesinin ise kent ve ülke ekonomisine katkı sağladığını ifade etti. İki kurum arasında yapılan iş birliğinin ülke ekonomisine katkı sağlayacağına inandığını ifade eden Baran, Ankara Ticaret Odası olarak istihdam konusunun da üzerinde durduklarına dikkat çekti. Baran, “İmzaladığımız protokol sayesinde ticari donanımın ve istihdam kapasitesinin gelişeceğine inanıyoruz. Bu işbirliği, ATO üyesi firmaların mesleki bilgi ve becerilerini, ticari hayattaki sürdürülebilirliklerini ve rekabet gücünü arttırarak ekonomik alanda genişleme ve ihracat potansiyelleri açısından değer katacaktır. Bu da ülke ekonomisine fayda sağlayacaktır” diye konuştu.

ASBÜ REKTÖRÜ ARICAN

ASBÜ Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan da konuşmasında dijitalleşme ve Kovid-19 salgını nedeniyle dünyada her alanda çok hızlı bir değişimin yaşandığına dikkati çekti. Dünyadaki ve yüksek öğretimdeki değişimleri yakından takip ettiklerini belirten Arıcan, "Yüksek öğretimin artık yeni sertifika programları, sivil toplum kuruluşlarının gelişimleriyle iş birliği yapması, sahalardaki bilgi ve tecrübeleri de alarak kendisini yenilemesi, akademik hayattaki araştırmaların sahadaki iş birliğiyle gerçekleşmesi gerekiyor. Bazı mesleklerin sürdürülebilirliği, rekabet gücünün artırılması çok önemli. ATO'nun, üniversitelerle iş birliğini hem mesleklerin sürdürülebilirliği hem de dünyadaki rekabet gücüyle baş edebilmesi açısından çok önemli görüyorum" dedi.

İş birliğinin sadece kâğıt üzerinde kalmayacağını kaydeden Arıcan, öncelikle Ankara ve bölgesindeki iş kollarındaki memnuniyet ve beklentiler, pazarlardaki arz ve talep analizleri, sektörel stratejiler ve teknolojik dönüşümler anlamında araştırmalar yaparak projeler geliştireceklerini söyledi.

Teknik üniversitelerdeki “tekno-kent”lere benzer bir “sosyo-kent”i ASBÜ bünyesinde kuracaklarını bildiren Arıcan, "Firmaların Ar-Ge çalışmaları ve akademik iş birlikleriyle biz de teknolojik alanlara katkımızı ortaya koyacağız. ATO üyelerimize farkındalık çalışmaları, mentorluk gibi katkılar sunmaya çalışacağız. Geleceğin iş ve meslekleri konusunda yeni gelişmeleri ve bu alanlarda eğitim, danışmanlık ve proje katkıları sunacağız" diye konuştu.

Törene, Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Temel Aktay ve Halil İbrahim Yılmaz ile Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Sosyal İnovasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Erdal Akdeve de katıldı.

attachment-40705-0-ea4c5003f3338a9c051c05053235d98e-1622105716.jpg

attachment-40705-1-ea4c5003f3338a9c051c05053235d98e-1622105717.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.