Ankara Haber: Çubuk’ta Deprem Bölgelerine Yardım Seferberliği Başlatıldı!

Ankara Haber: Çubuk’ta Deprem Bölgelerine Yardım Seferberliği Başlatıldı!
Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen iki depremin ardından Çubuk Kaymakamlığı ve Çubuk Belediyesi işbirliğinde yardım kampanyası başlatıldı.

Çubuk’ta Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen iki depremin ardından ilçede ‘Çubuk Yardım Eli Platformu’ oluşturularak yardım kampanyası başlatıldı. Çubuk Kaymakamı Adem Keleş ve Belediye Başkanı Baki Demirbaş başkanlığında ilçedeki tüm sivil toplum kuruluşları ile ortaklaşa oluşturulan ‘Çubuk Yardım Eli Platformu’ aracılığı ile Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremin yaralarının sarılması amacıyla aynı ve nakdi yardım kampanyası başlatıldı.

Çubuk Belediyesi Lojistik Merkezi ve Atatürk Parkında konuşlandırılan çadırlarda deprem yaralarının sarılması için yardım seferberliği başlatıldı. Çubuk Yardım Eli Platformu bölgedeki temel ihtiyaçların karşılanması için çalışmalar devam ediyor. İlk olarak ilçede Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Koruma ve Güvenlik Bölümü Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programından öğretim görevlileri ile birlikte 15 öğrenci AFAD koordinasyonunda bölgeye gönderildi. Belediye personellerinin de aralarında bulunduğu 10 kişilik AFAD gönüllüsü de bölgeye gitmek üzere yola çıktı.

 ‘’Haydi Çubuk, iyilik sensiz olmaz. Yürek bir ise, acıda birdir. Gelin yaralarımızı birlikte saralım’’ sloganıyla başlatılan yardım kampanyasında, bölgenin acil ihtiyaç listesi belirlendi. Depremzedelere yardım etmek isteyen vatandaşlar kuru bakliyat, hazır gıda, konserve, çocuk maması, su, ısıtıcı, battaniye, yatak, yorgan, çocuk bezi, ıslak mendil, diş macunu, diş fırçası, sabun, kadın pedi, tuvalet kağıdı ve peçete gibi hijyen malzemeleri ile iç çamaşırı, çorap ve termal giysi yardımında bulunuyor.

İlçede kan kampanyası başlatılırken, kan vermek isteyen vatandaşlar Çubuk Belediyesi Otobüsleriyle Türk Kızılay Kan Merkezlerine götürülüyor. İlçede 1 tır su, 1 tır erzak ve 1 tır da battaniye hazırlandı. İlçede adeta bir seferberlik başladığını söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, yardıma koşan 7’iden 77’iye tüm vatandaşlara teşekkür etti. Belediyenin de tüm imkanlarıyla deprem için seferber olduğunu dile getiren Başkan Demirbaş, “Milletimizin başı sağ olsun. İlçemizde sabah erkenden toplantımızı yaptık. Çubuk’a yakışır bir şekilde üç tırımızı yola çıkaracağız. Rabbim bir daha böyle acılar göstermesin.

Şuanda devletimiz tüm imkanlarıyla deprem bölgesinde. Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği talimatlar doğrultusunda belediyemiz, kaymakamlığımız seferber oldu. Halkımız, muhtarlarımız, odalarımız, STK’larımız herkes şuanda seferberlik ilan etti. Yaşlısından gencine, çocuklarımız, gençlerimiz bu yardım kampanyasına destek vermek için bir araya geldi” diye konuştu.

screenshot-112.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.