Ankara Haber: Sincan'da Türk Musikisi Konservatuvarında Yeni Dönem Dersleri Başladı!

Ankara Haber: Sincan'da Türk Musikisi Konservatuvarında Yeni Dönem Dersleri Başladı!
Türk Musikisi Konservatuvarının Yeni Öğrencileri Notalarla Buluşuyor. Genç yeteneklerin hayallerine dokunan Sincan Belediyesi Türk Musikisi Konservatuvarında 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılı için dersler başladı.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı iş birliği ile kurulan konservatuvarın yeni öğrencileri müzikle geçecek bir senenin sevincini yaşıyor.

Müziğe gönül verenler için büyük bir fırsat sunan Sincan Belediyesi Türk Musikisi Konservatuvarında yeni eğitim öğretim yılı başladı. 2023-2024 eğitim dönemi için yetenek sınavı ile öğrencilerini belirleyen Konservatuvarda 36 öğrenci 3 yıl boyunca Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı hocalarından müzik eğitimi alacak.

Öğrencilerin hayallerine uzanan yolda bir kapı aralayan Türk Musikisi Konservatuvarında bir yandan akademik olarak müzik eğitimi verilirken bir yandan da çeşitli enstrümanların kullanımı öğretilecek. Böylece öğrenciler müzik alanında bilgi ve becerisini geliştirecek.

Türk Musikisi Konservatuvarında; Türk müziği solfej ve diktesi, Türk müziği usulleri, Türk müziği nazariyatı, Ney, ud, kanun, keman ve geleneksel vurmalı sazlar, Türk Müziği Korosu (Şan) eğitiminin yanı sıra Türk Musikisi Formları, Türk Musikisi Eser Analizi, Stüdyo ve Ses Kayıt Teknikleri dersi de olacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.