Ankara Haber: Etimesgut, Cumhuriyet’in 100. Yılı için Hazır!

Ankara Haber: Etimesgut, Cumhuriyet’in 100. Yılı için Hazır!
Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, yaptıkları yoğun ve kapsamlı çalışmalarla ilçeyi Cumhuriyet’in 100. yılına hazırladıklarını belirtti. Son 20 yıl içinde Etimesgut'a 100'den fazla tesis ve 4.6 milyon metrekare yeşil alan kazandırıldı.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, son 20 yıldır yaptıkları tesis ve donatılarla ilçeyi Cumhuriyet’in 100. yılına hazırladıklarını söyledi. İlçeye 100’ü aşkın tesis, 4.6 milyon metre kare yeşil alan kazandırdıklarını kaydeden Demirel, “Yüz yıla hazırlık bugünden yarına olacak bir iş değildir. Biz 1999 yılında önümüze hedef koyduk. Bu hedef doğrultusunda yeni yüz yılın, Cumhuriyetimizin 100. yılının Etimesgut’unu inşa ettik” dedi.

Bağlıca Muhtarlığı tarafından açılan kermese katılan Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel vatandaşlarla sohbet etti.

"100. YILIN ETİMESGUT’UNU İNŞA ETTİK"
Demirel, Etimesgut’un Atatürk’ün kurduğu örnek bir şehir olduğunu belirterek, Etimesgut’u kuruluş vizyonuyla yeniden buluşturduklarını ifade etti.

İlçeyi Cumhuriyet’in 100. yılına hazırladıklarını ifade eden Demirel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz yalnız bugün değil; 25 yıldır yaptığımız hizmet ve yatırımlarla Etimesgut’u Cumhuriyetimizin 100. yılına hazırlıyoruz. Hayatın her alanına dokunan insanımızın yaşam kalitesini artıran yüzün üzerinde tesis yaptık. Türkiye’ye örnek engelsiz yaşam merkez ile dünyada örneği olmayan Türk Tarih Müzesi ve onlarca hizmet kazandırdık. Şu anki nüfusu ile 43 ilimizden daha büyük olan Etimesgut, Ankara’nın 5. büyük ilçesidir. Türkiye’deki 919 ilçe arasında da en büyük 16. ilçedir. Bugünlere kolay gelinmedi. Taşra olarak anılan ilçeyi Türkiye’nin en modern ilçesi yaptık. İnşallah hizmete açacağımız 100. Yıl Cumhuriyet Kültür ve Sanat Merkezimizle (CKM) hizmetlerimiz taçlandıracağız, bu eserimiz 100. yıla hediye edeceğiz. Bu merkez sahnesi ve teknolojik imkanlarıyla Türkiye’nin en modern kültür merkezlerinden biri olacaktır. Biz bu şehrin önüne 1999 yılında ilk başkanlığım döneminde bir hedef koymuştuk. Kültür ve Sanat Şehri Etimesgut demiştik. Bu hedefe 100. yılımızda adım adım yaklaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Etimesgut, kültür sanat merkezleri, yaşam alanları, parkları, ormanları yollarıyla örnek bir metropoldür. Biliyoruz ki bu makamlar halkın makamı bu paralar halkın parasıdır. Halkın bize emanet ettiği makamı, parayı halkın istek ve ihtiyaçları doğrultusunda kullandık kullanmaya devam ediyoruz”.

Demirel kermeste ayrıca el emeği göz nuru eserleri de yakından inceleyerek emeği geçen üretici kadınları tebrik etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.