Ankara Haber: Etimesgut'ta Can Dostlara 4 Mevsim Koruma!

Ankara Haber: Etimesgut'ta Can Dostlara 4 Mevsim Koruma!
Etimesgut Belediyesi hayvan, barınağı, klinik, kedi evi, kuş evi, yem ve mama destekleri ile sokak hayvanlarına yıl boyunca yaşam desteği sağlıyor.

Etimesgut Belediyesi’nin sahipsiz, güçten düşmüş, hasta, yaşlı ve hamile hayvanlar için kurduğu Şaşmaz Hayvan Barınağı 400 sokak hayvanına geçici barınma sağlıyor. Ameliyathane, muayene odalarının yer aldığı barınakta aşılama ve kısırlaştırma işlemleri yapılıyor. Eryaman Evcil Hayvanlar Kliniği de bölgedeki sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik hizmet veriyor.

KEDİ VE KUŞ EVLERİ

Etimesgut Belediyesi, onlarca noktaya kurduğu kedi evleri ile kedileri 4 mevsim koruma altına alıyor. Kedi evlerine giren sokak kedileri kışın soğuk ve karda diğer mevsimlerde yağmurlu havalarda barınağa gelerek yaşamlarını sürdürebiliyorlar. Sokak kedileri için düzenli olarak buralara mama ve su bırakılıyor. Etimesgut Belediyesi ilçenin 250 noktasına düzenli olarak mama ve su takviyesi de yapıyor.

SAHİP ÇIKIYORUZ

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, sokak hayvanlarını birer emanet olarak gördüklerini belirterek onlara sahip çıktıklarını, yaşamlarını sürdürmeleri için her türlü kolaylığı sağladıklarını söyledi.

GEÇİCİ BARINAK HİZMETİ

Hayvanların korunması noktasında yasa ve yönetmelikler çerçevesinde hareket ettiklerini vurgulayan Demirel, “Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından oluşturulan çevre sağlığı koruma ekipleri, ilçe sınırları içindeki sahipsiz sokak hayvanlarını ilgili yasa ve yönetmelikler doğrultusunda topluyor. Toplanan hayvanlar belediyemize ait barınağa getiriliyor, veteriner hekimlerimizce detaylı sağlık kontrolünden geçiriliyor. Kontrolün ardından, hasta olanlar ayrı bir bölüme alınarak tedavileri yapılıyor. Üremelerinin engellenmesi amacıyla yapılan operasyonla kısırlaştırılıyor, aşıları yapılıyor. Kulak küpeleri de takılan hayvanlar yine ilgili yasalar uyarınca alındığı bölgeye geri bırakılıyor. Barınağımızla, kliniklerimizle, kedi ve kuş evlerimizle sokak hayvanlarımızın hep destekçiyiz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.