Eşi İçin Üretime Başlamıştı! Şimdi 3 Ülkeye İhraç Ediyor... 1 Dönüm Yerde Paraya Para Demiyor!

Eşi İçin Üretime Başlamıştı! Şimdi 3 Ülkeye İhraç Ediyor... 1 Dönüm Yerde Paraya Para Demiyor!
Antalya'da yaşayan Mustafa Uysal, eşi için başladığı Kakdam cinsi papaya üretiminde büyük bir talep yakaladı. Ürünleri Gürcistan, Irak ve Bulgaristan'dan yoğun ilgi görüyor.

Antalya Aksu'da yaşayan Mustafa Uysal, eşine olan büyük aşkının teşvikiyle başladığı tarım işinde büyük bir başarıya imza attı. Tayland'dan getirdiği tohumlarla Kakdam cinsi papaya yetiştiren Uysal, bu meyveyi özellikle Uzak Doğulu topluluklara ve Gürcistan, Irak, Bulgaristan gibi ülkelere satıyor.

Uysal'ın bu alandaki yolculuğu kolay olmadı. Başlangıçta iki çeşit papaya denemesine rağmen istediği verimi alamadığını belirten Uysal, "İki defa seradaki tüm ürünleri sökmek zorunda kaldık" diyor. Ancak Tayland'dan getirdiği tohumlar ve profesyonel fidecilerin yardımıyla başarılı bir ürün elde etti. Ürettiği papayalar, yılın her ayında meyve vererek yüksek getiri sağlıyor.

ekran-goruntusu-2024-01-28-165224.jpg

Uysal, papayanın anavatanı Güney Amerika'da genellikle yuvarlak formda olduğunu ancak kendisinin talep üzerine uzun cinsini yetiştirdiğini belirtiyor. Bu uzun cins papayalar genellikle salatalarda kullanılıyor ve yeşil olarak satılıyor.

Örtü altında yetiştirilen papaya ağaçlarının, soğuk hava koşullarından ve aşırı yağmurdan korunduğunu ifade eden Uysal, bakımının oldukça özenli yapılması gerektiğini vurguluyor. Papaya ağaçlarının çamurlu toprakta çabuk çürüdüğünü ve bu yüzden bakımlarının dikkatle yapıldığını belirtiyor.

ekran-goruntusu-2024-01-28-165208.jpg

Mustafa Uysal'ın eşi Thipphawan Uysal da papayayı çok sevdiğini ve Tayland'da bu meyvenin salatasının yaygın olarak tüketildiğini söylüyor. Ayrıca, kahvaltı için papaya reçeli yaptığını da ekliyor. Uysal çiftinin bu ortak tutkusu, onları tarım alanında büyük bir başarıya yönlendirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.