Kadıköy'de ''Memelere Özgürlük'' Diyerek Yarı Çıplak Grev Yapmıştı! Hakkında Hapis Cezası İstemiyle Dava Açıldı!

Kadıköy'de ''Memelere Özgürlük'' Diyerek Yarı Çıplak Grev Yapmıştı! Hakkında Hapis Cezası İstemiyle Dava Açıldı!
Kadıköy'de "Memelere Özgürlük" yazılı pankartla yürüyen sosyal medya fenomeni Melisa Aydınalp, hayasızca hareketlerde bulunma suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Sosyal medya fenomeni Melisa Aydınalp, 10 Aralık 2023 tarihinde Bağdat Caddesi'nde "Memelere Özgürlük" yazılı bir pankartla yarı çıplak vaziyette yürümesi sonucu, bir vatandaşla yaşadığı tartışmanın ardından hapis istemiyle dava açıldı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Aydınalp'in "hayasızca hareketlerde bulunma" suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

ekran-goruntusu-2024-02-07-124056.jpg

Olayın sosyal medyada yayılmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Aydınalp, ifadesinde protesto hakkını kullanmak amacıyla yürüyüş yaptığını ve vücudunun herhangi bir yerinin açık olmadığını belirtti. Ancak iddianamede, Aydınalp'in "hayasızca hareketlerde bulunmakla" suçlandığı ve bu nedenle 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası talep edildiği kaydedildi.

ekran-goruntusu-2024-02-07-124118.jpg​​​​​​​

Aydınalp'in, yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı ifade edildi. Önümüzdeki günlerde başlayacak olan yargılama sürecinde, Aydınalp'in savunması ve mahkeme kararı merakla bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.