Cumhurbaşkanının kimsenin apoletini sökmek gibi bir yetkisi yoktur

Cumhurbaşkanının kimsenin apoletini sökmek gibi bir yetkisi yoktur
AK Parti’nin Sakarya mitinginde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan..

AK Parti’nin Sakarya mitinginde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren hain örgütün mensuplarının hukuka göre, yargı tarafından cezalandırıldığının altını çizerek, “Cumhurbaşkanının kimsenin apoletini sökmek gibi bir yetkisi yoktur, bu işi yargı yapar” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Sakarya mitingine katıldı. Demokrasi Meydanında gerçekleştirilen mitingde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına ahde vefası ve kendisine desteği dolayısıyla Sakaryalılara teşekkür ederek başladı.

“KUR ÜZERİNDEN OYNANAN OYUNLARA BAKMAYIN”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu teveccühü karşılıksız bırakmamak için gece gündüz çalıştığını ifade ederek, bugüne kadar yaptıkları her şeyi Sakarya’yla birlikte yaptıklarını söyledi. Türkiye’yi ekonomide satın alma paritesine göre 18’incilikten 13’üncülüğe hep birlikte yükselttiklerini, millî geliri hep birlikte 236 milyar dolardan 851 milyar dolara çıkardıklarını, Türkiye’yi yılda ortalama yüzde 5,7 büyüyen bir ülke hâline getirdiklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin geçtiğimiz 10 yılda neredeyse 8 milyon ilave istihdamla Avrupa ülkelerinin tamamı kadar yeni iş imkânı sağladığını vurguladı.

“Siz bakmayın kur üzerinden oynanan oyunlara” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunlar Türkiye üzerinde oynanan manipülasyonlardır. İnşallah 24 Haziran’dan sonra bunlarla hesaplaşacağız. Yine yapsınlar manipülasyonlarını, göreceğiz. İnşallah bunlara çok ciddi bir manifestoyu 24 Haziran’dan sonra biz çekeceğiz” şeklinde konuştu.

Türkiye ekonomisinin bütçe açığından borçlanma oranına kadar tüm başlıklarda gelişmiş ülkelerden dahi ileri seviyede olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütçe açığında, kamu borç stokunda Türkiye’nin Avrupa Birliği standartlarının yarısı kadar bir düzeyde olduğuna dikkat çekti. 2002’de 36 milyar dolar olan ihracatın bugün 162 milyar dolara yükseldiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası’nın 27,5 milyar dolar olan döviz rezervinin ise şu an 110 milyar dolar olduğunu kaydetti. Kendi dönemlerinde bu rezervin 136 milyar dolara kadar çıktığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ara bir düşüş olduğunu ifade ederek bu rakamı yeniden çok daha ileriye taşımaları gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya’nın bir tarım ve sanayi şehri olduğunun altını çizerek Tarım sektöründeki gayrisafi millî hasılanın 37 milyar liradan 189 milyar liraya yükseldiğini vurguladı. 2002 yılında 91 bin adet otomobil satılan Türkiye’de geçtiğimiz yıl bu rakamın 723 bin olarak gerçekleştiğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütün bu başarılarda Türkiye’nin diğer 80 vilayetiyle birlikte Sakarya’nın da büyük katkısı olduğunu belirtti.

SAKARYA’YA YAPILAN YATIRIMLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye büyüdükçe bundan tüm şehirlerin hakkına düşen payı aldığını ifade ederek sözlerinin devamında Sakarya’ya yapılan yatırımlar hususunda şunları kaydetti: “Eğitimde 2 bin 886 adet yeni derslik inşa ettik. Yükseköğrenimde 9 bin 438 kişilik yurt inşa ettik. İnşallah Sakarya’ya ikinci bir üniversiteyi de kazandırıyoruz. Geçtiğimiz yıl hizmete açtığımız 28 bin seyirci kapasiteli stadyumumuz şehrimize yakışan bir eser oldu. Sağlıkta 17’si hastane olmak üzere toplam 45 adet sağlık tesisini Sakarya’ya kazandırdık. Her gün 6-7 kişinin teşhis ve tedavisi için şehir dışına sevk ediliyor olması, tüm bunlara rağmen Sakarya’nın sağlık alanında hala eksikleri olduğunu gösteriyor. Bunun için Şehir Hastaneleri projemizde Sakarya’yı da unutmadık. 1000 yataklı Sakarya Şehir Hastanemizin proje çalışmaları bitmek üzere. İnşallah en kısa sürede onun da ihalesini yapıyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ kanalıyla Sakarya’da son 16 yılda 7 bin 362 konut projesini hayata geçirildiğini, 2002 yılında 268 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğuna 268 kilometre daha eklendiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya’nın Karasu ilçesine dev bir yatırım gerçekleştirildiğini, otomotiv firması BMC’nin tüm tesislerini Karasu’ya taşıdığını bildirdi. Otobüs üretiminden zırhlı taşıyıcılara, savunma sanayiinin ürünlerine varıncaya kadar pek çok aracın burada üretileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun bölgeye sağlayacağı istihdam potansiyeli ve katma değere dikkat çekti.

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattının, aynı zamanda Sakarya’nın da bir projesi olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya’da kurulan fabrikada Hızlı Tren setleri ve modern metro araçlarının üretildiğini sözlerine ekledi. Gebze, Sabiha Gökçen, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, İstanbul Yeni Havalimanı, Halkalı Hızlı Tren projesine de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yatırım bedeli 8,3 milyar lira olan bu hızlı tren hattının İpek Demiryolu güzergâhının Türkiye’den geçen bölümünün Avrupa bağlantısını oluşturan en önemli halkalardan biri olacağına dikkat çekti.

“YENİ SİSTEMDE TÜM SORUMLULUĞU CUMHURBAŞKANI ÜSTLENECEK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına 24 Haziran seçimleriyle birlikte geçilecek olan yeni yönetim sistemiyle ilgili değerlendirmelerle devam etti. Yeni sistemde tüm sorumluluğu Cumhurbaşkanının üstlendiğini, hükûmeti de Cumhurbaşkanının kurduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı adayların bu değişimi yanlış anladığını, Türkiye’ye Cumhurbaşkanı değil, kral olacaklarını zannettiklerini söyledi. Cumhurbaşkanı adaylarından birinin Afrin operasyonunun komutanı İsmail Metin Temel’in apoletlerini sökmekten bahsettiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bir hukuk devlet olduğuna işaret ederek, “Neymiş, biz de 15 Temmuz’da 150 tane generalin apoletini sökmüşüz. Her şeyden önce, 15 Temmuz’da kendi milletine silah çeken, masumların kanını döken o alçaklar üniforma giymiş birer FETÖ teröristiydi, onlarla onu birbirine karıştırma. Metin Temel Paşamız ise o teröristlerle Afrin’de göğüs göğse mücadele eden bir Paşamız” şeklinde konuştu.

“Cumhurbaşkanının kimsenin apoletini sökmek gibi bir yetkisi yoktur, bu işi yargı yapar” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren hain örgütün mensuplarının hukuka göre, yargı tarafından cezalandırıldığının altını çizdi.

“SOSYAL MEDYADAN SALDIRMAKLA NETİCE ALAMAZSINIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında Diyarbakır’daki Kanaat Önderleri iftarında yaşanan prompter olayına dair açıklamalarda bulundu. Olayın kamuoyuna yansıtıldığı gibi olmadığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “İftarda yanımdaki Hoca Efendi akşam namazını kılmak için çıktı. Ben konuşmamı yaparken o dönüyordu. Korumalar önünü kestiler, onu tekrar sandalyesine göndermediler, bu beni rahatsız etti. Rahatsız edince koruma müdürümü çağırdım. Dedim ‘Bak söyle, şurada Hoca Efendinin önünü kestiler, onu tekrar yerine döndürmediler.’ Bu benim ilim ehline gösterdiğim saygımdır. Öyle sosyal medyadan saldırmakla netice alamazsınız. Bunların her işi böyle, yalap şalap, iftirayı, yalanı, çarpıtmayı, hakareti siyaset yapmak sanıyorlar. Şimdiden böylesine zıvanadan çıkanların, Allah göstermesin, ülkenin başına geçme imkânı bulsalar neler yapacaklarını tahmin bile edemiyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda “Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet” vurgusu yaparak, “Sakarya’dan yükselen bu sesi duymayanın sadece kulağı değil, gönül gözü de kapanmış demektir. Ama bunu gerçekleştirmek için bir şey daha yapacağız; bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.