Savaşçı Demir Döğen (Ogeday Girişken) kimdir?

Savaşçı Demir Döğen (Ogeday Girişken) kimdir?
Savaşçı Dizisi Demir Döğen Kimdir? Fox TV ekranlarının sevilen iç yapımlarından biri olan Savaşçı dizisi kadrosuna Demir Döğen rolüyle yeni bir isim daha dahil oldu.

Savaşçı Dizisi Demir Döğen Kimdir? 

Fox TV ekranlarının sevilen iç yapımlarından biri olan Savaşçı dizisi kadrosuna Demir Döğen rolüyle yeni bir isim daha dahil oldu. Ogeday Girişken’in hayat verdiği Demir Döğen karakteri 2019 – 2020 sezonu için dizinin oyuncu kadrosuna dahil olan Ogeday Girişken Türk izleyicisi tarafından sergileyeceği performans merak edilmeye başladı. Savaşçı dizisinin yeni sezonu için dahil olan Ogeday Girişken, Demir Döğen karakteri ile Özel Kuvvetlerde görev yapan bir askeri canlandıracak. Kılıç timinin yeni üyesi olan Demir Döğen (Ogeday Girişken) dizinin 13 Ekim 2019 tarihinde yayımlanan yeni bölümünde izleyicilerin karşısına çıkmıştır.

Türk televizyon tarihinin uzun soluklu yapımlarından biri olan Fox TV’nin sevilen yapımı Savaşçı dizisi Ogeday Girişken’in yanı sıra birçok farklı başarılı oyuncuları ile dikkat çekmektedir. Tüm Türkiye’nin Survivor yarışmasında tanıdığı Ogeday Girişken, dizi kariyeri ile de sevenlerinin karşına çıkmıştır.

2017 yılında Türkiye’nin en çok izlenen yarışma programlarından biri olan Survivor programında sezonun kazanan ismi olan Ogeday Girişken, Savaşçı dizisinin kadrosuna dahil olarak Demir Döğen karakterini canlandırmaya başlamıştır.

Fox TV’de yayımlanan Savaşçı dizisinde; Berk Oktay, Murat Serezli ve Sarp Levent Oğlu’nun yer almaktadır. Usta oyuncularla bir arada dizide nasıl bir performans sergileyeceği merak konusu olan Ogeday Girişken, dizinin yayınlanan yeni sezon ilk bölümünde birçok kişi tarafından beğeniyle karşılanmıştır.

Ogeday Girişken (Demir Döğen) Kimdir?

1992 yılında Adana’da dünyaya gelen Ogeday Girişken, ilk eğitimini ve ilk gençlik yıllarını Adana’da tamamlamıştır. Fox TV ekranlarının sevilen iç yapımlarından biri olan Savaşçı dizisinde aldığı yeni rolle izleyicilerin dikkatini çekmeyi başaran Ogeday Girişken, Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünü kazanarak yükseköğrenimine başlamıştır.

İstanbul Marmara Üniversitesinde lisans eğitimini tamamlayan Ogeday Girişken, sporcu kimliği ve fiziği ile kısa süre içinde dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır. Aynı yıllarda spor alanında dikkatleri üzerine çeken Ogeday Girişken, Fenerbahçe Spor Kulübünün kürek takımına girerek lisanslı spor kariyerine başlamıştır. Aynı kulüpte yaklaşık olarak 10 yıl boyunca profesyonel sporculuk yapan Ogeday Girişken, çok sayıda şampiyonluk ve başarıya imza atmıştır.

Kürek sporunda dünya sıralamalarına adını yazdırmayı başaran Ogeday Girişken, 2017 yılında TV 8 ekranlarının ilgiyle takip edilen güç ve dayanıklılık yarışması Survivor’da takımlara seçilmeyi başarmıştır.

2017 Survivor yarışmasında kısa sürede gösterdiği performansları ile dikkatleri üzerine çeken Ogeday Girişken tüm Türkiye tarafından tanınan bir isim olmayı başarmıştır. Karakteri ve parkurlarda göstermiş olduğu üstün başarıları ile herkes tarafından sevilen Ogeday Girişken aynı yarışmada; iki kez dokunulmazlık oyununda birinci olmayı başarmıştır.

Fenerbahçe Spor Kulübü bünyesinde yer alan kürek takımında gösterdiği başarılar sayesinde milli takıma seçilen Ogeday Girişken, U – 23 Kürek Şampiyonasında Litvanya’da Türkiye’yi temsil ederek yarışmayı 8. Sırada tamamlamıştır. Adını dünya sıralamalarına yazdırmayı başaran Ogeday Girişken, Survivor başarısının ardından çeşitli televizyon yapımlarında yer almıştır.

Kanal D ekranlarında büyük bir başarı yakalayan Bir Litre Göz Yaşı adlı televizyon dizisinde Teoman karakteri ile oyunculuk başarısını herkese ispatlamayı başarmıştır. Buradaki başarısının ardından Türkiye’nin en çok takip edilen dizilerinden biri olan Savaşçıda Demir Döğen adlı karakter ile yeniden izleyicilerle buluşan Ogeday Girişken, astsubay çavuş rütbesi ile Kılıç Timinin yeni üyesi olmuştur.

Ogeday Girişken, hem karakteri hem de göstermiş olduğu yüksek performanslar ile Türk izleyicisinin beğenisi kazanan ender isimlerden biri olmayı başarmıştır. Ogeday Girişken aynı zamanda 184 cm boyu ve yakışıklılığı ile çok büyük bir hayran kitlesine ulaşmayı başarmıştır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.